"Златни орлић" у Партизану?!

Леви бек Грасхоперса требало би да дође у Хумску 1 на позајмицу до краја сезоне.  ТОП појачање на прагу Хумске! Антонов после Видеотона долази у Партизан!

Фудбал 22.08.2017 | 17:00
"Златни орлић" у Партизану?!
Немања Антонов (22) је на корак од доласка у Партизан!

Како је некадашњи члан млађих репрезентативних селекција Србије рекао за "Спортски журнал", све би требало да буде познато после реванш утакмице против Видеотона, а његов трансфер највероватније би био реализован у облику позајмице до јуна 2018. године.

"Преговори су у почетној фази, заинтересовани су још неки клубови, али ако послушам срце прихватићу понуду Партизана", изјавио је Антонов.

"Партизан је велики клуб, прави изазов за мене. Волео бих да будем појачање црно-белих за Европу, али моја жеља је да дођем без обзира на исход реванша против Видеотона", додао је бивши леви бек ОФК Београда.

Он је овог лета почео трећу сезону у швајцарском Грасхоперсу. Наступио је у само једном од пет мечева домаћег првенства, док је прошле сезоне био стандардан у првој постави, нарочито током пролећа.

Антонов је 2015. на Новом Зеланду био важан "шраф" селекције под вођством Вељка Пауновића, која је постала шампион света у конкуренцији до 20 година.

У тиму црно-белих појачао би конкуренцију на позицији на којој игра Немања Г. Милетић, а алтернатива је Мохамед Ел Мунир.

Немања Милетић од прошлог лета, Мохамед ел Монир од зимус, а на концу актуелног прелазног рока могао би Партизан да доведе још једног левог бека. И то из Швајцарске.

Црно-бели су се све договорили са Немањом Антоновим, доскорашњим младим репрезентативцем Србије и само се чека епилог реванша плеј-офа са пласман у Лигу Европе, па да се реализује посао са Грасхоперсом, за који је 22-годишњи Панчевац везан уговором до лета 2019.

Буде ли све како се надају челници српског првака, па и сам Антонов, члан генерације која се пре две године попела на кров света у омладинској конкуренцији стигао би на једногодишњу позајмицу.

„Преговори са црно-белима су још у почетној фази. Заинтересовани су још неки клубови. Ако слушам срце - прихватићу понуду Партизана“, прецизан је у изјави Спротском журналуНемања Антонов.

Некадашњи фудбалер ОФК Београда појаснио је да би можда до краја ове седмице требало да се врати у Србију, те на питање кад очекује потпис, узвраћа:

„После повратка Партизана са гостовања у Мађарској. Колико знам, из Партизана су ступили у контакт са мојим клубом чим сам им ја дао потврдан одговор. Вероватно је у питању позајмица од годину дана“.

Оно што је посебно интересантно јесте да Немања Антонов није постављао Партизану никакве услове, односно да не чека да екипа Мирослава Ђукића прође Мађаре после 0:0 из првог меча. Напротив, он жели на Топчидерксо брдо без обзира како се заврши дуел у четвртак.

„Партизан је велики клуб, прави изазов за мене. Волео бих да будем појачање црно-белих за Европу. Партизан је моја жеља без обзира да ли ће на јесен играти у Европи или само на домаћој сцени. Гледао сам овог лета и домаће и мечеве Партизана на међународној сцени. Екипа је остала скоро непромењена у односу на прошлу сезону, ако не и јача него лане. Шансе да се црно-бели пласирају у Европу су реалне“, додао је Антонов, прошле сезоне стартер на 32 меча у првенству и Купу Швајцарске чији би долазак могао да се третира као одлично појачање за црно-беле.

Ипак је то првак света.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар