"Zlatni orlić" u Partizanu?!

Levi bek Grashopersa trebalo bi da dođe u Humsku 1 na pozajmicu do kraja sezone.  TOP pojačanje na pragu Humske! Antonov posle Videotona dolazi u Partizan!

Fudbal 22.08.2017 | 17:00
"Zlatni orlić" u Partizanu?!
Nemanja Antonov (22) je na korak od dolaska u Partizan!

Kako je nekadašnji član mlađih reprezentativnih selekcija Srbije rekao za "Sportski žurnal", sve bi trebalo da bude poznato posle revanš utakmice protiv Videotona, a njegov transfer najverovatnije bi bio realizovan u obliku pozajmice do juna 2018. godine.

"Pregovori su u početnoj fazi, zainteresovani su još neki klubovi, ali ako poslušam srce prihvatiću ponudu Partizana", izjavio je Antonov.

"Partizan je veliki klub, pravi izazov za mene. Voleo bih da budem pojačanje crno-belih za Evropu, ali moja želja je da dođem bez obzira na ishod revanša protiv Videotona", dodao je bivši levi bek OFK Beograda.

On je ovog leta počeo treću sezonu u švajcarskom Grashopersu. Nastupio je u samo jednom od pet mečeva domaćeg prvenstva, dok je prošle sezone bio standardan u prvoj postavi, naročito tokom proleća.

Antonov je 2015. na Novom Zelandu bio važan "šraf" selekcije pod vođstvom Veljka Paunovića, koja je postala šampion sveta u konkurenciji do 20 godina.

U timu crno-belih pojačao bi konkurenciju na poziciji na kojoj igra Nemanja G. Miletić, a alternativa je Mohamed El Munir.

Nemanja Miletić od prošlog leta, Mohamed el Monir od zimus, a na koncu aktuelnog prelaznog roka mogao bi Partizan da dovede još jednog levog beka. I to iz Švajcarske.

Crno-beli su se sve dogovorili sa Nemanjom Antonovim, doskorašnjim mladim reprezentativcem Srbije i samo se čeka epilog revanša plej-ofa sa plasman u Ligu Evrope, pa da se realizuje posao sa Grashopersom, za koji je 22-godišnji Pančevac vezan ugovorom do leta 2019.

Bude li sve kako se nadaju čelnici srpskog prvaka, pa i sam Antonov, član generacije koja se pre dve godine popela na krov sveta u omladinskoj konkurenciji stigao bi na jednogodišnju pozajmicu.

„Pregovori sa crno-belima su još u početnoj fazi. Zainteresovani su još neki klubovi. Ako slušam srce - prihvatiću ponudu Partizana“, precizan je u izjavi Sprotskom žurnaluNemanja Antonov.

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda pojasnio je da bi možda do kraja ove sedmice trebalo da se vrati u Srbiju, te na pitanje kad očekuje potpis, uzvraća:

„Posle povratka Partizana sa gostovanja u Mađarskoj. Koliko znam, iz Partizana su stupili u kontakt sa mojim klubom čim sam im ja dao potvrdan odgovor. Verovatno je u pitanju pozajmica od godinu dana“.

Ono što je posebno interesantno jeste da Nemanja Antonov nije postavljao Partizanu nikakve uslove, odnosno da ne čeka da ekipa Miroslava Đukića prođe Mađare posle 0:0 iz prvog meča. Naprotiv, on želi na Topčiderkso brdo bez obzira kako se završi duel u četvrtak.

„Partizan je veliki klub, pravi izazov za mene. Voleo bih da budem pojačanje crno-belih za Evropu. Partizan je moja želja bez obzira da li će na jesen igrati u Evropi ili samo na domaćoj sceni. Gledao sam ovog leta i domaće i mečeve Partizana na međunarodnoj sceni. Ekipa je ostala skoro nepromenjena u odnosu na prošlu sezonu, ako ne i jača nego lane. Šanse da se crno-beli plasiraju u Evropu su realne“, dodao je Antonov, prošle sezone starter na 32 meča u prvenstvu i Kupu Švajcarske čiji bi dolazak mogao da se tretira kao odlično pojačanje za crno-bele.

Ipak je to prvak sveta.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar