Велики земљотрес погодио Италију

Најмање једна особа је страдала, а 26 је повријеђено од посљедица земљотреса који је погодио италијанско острво Искију.

Свијет 22.08.2017 | 07:41
Велики земљотрес погодио Италију
Десет особа за које се трагало је извучено из рушевина једног стамбеног објекта.

Потрес је најприје означен са 3,6 степени Рихтерове скале, а потом је "прерачунат" у магнитуду 4. Промијењена је и дубина епицентра, са 10 на 5 километра.

Погођени су острво Искија и обала, а највише град Казамицола, гдје је срушено шест стамбених објеката.

Једина потврђена жртва је женска особа страдала код цркве Санта Марије дел Суфрађо, а још један вјерски објекат је потпуно срушен.



Ла Република пише да је седмочлана породица била заробљена у рушевинама своје куће у Ла Рити.

"Спасени су мушкарац и жена, као и једна старица, а трага се за чак три бебе, старе од седам мјесеци до годину дана. Такође, трага се за још једном женском особом - укупно 10 особа се сматра несталим у местима Казамицола и Форио", извјестио је италијански портал.

Укупно је повријеђено 26 особа, неке од њих имају и теже повреде.



Евакуисана је и болница, са укупно пет пацијената, пошто се на објекту појавило много пукотина, а и све линије у саобраћају трајекта су укинуте.

Искија је љетовалиште, чувено по термалним водама. Власти острва оцјењују да су посљедице земљотреса који је погодио ту популарну туристичку дестинацију, усред љета, "веома снажне".



"Најприје се појавила информација о слабијем потресу, касније су стигле прецизне анализе. Знамо да се ради о тектонском потресу, нема вулканског извора. Казамицола је позната по потресима, 1883. године потрес магнитуде 5,8 усмртио је 2.300 људи. Није новост да "мањи" потреси изазивају штету... Они су релативно површински, а објекти нису адекватни", каже предсједник Националног геофизичког института Карло Дољони за агенцију Аги.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар