Veliki zemljotres pogodio Italiju

Najmanje jedna osoba je stradala, a 26 je povrijeđeno od posljedica zemljotresa koji je pogodio italijansko ostrvo Iskiju.

Svijet 22.08.2017 | 07:41
Veliki zemljotres pogodio Italiju
Deset osoba za koje se tragalo je izvučeno iz ruševina jednog stambenog objekta.

Potres je najprije označen sa 3,6 stepeni Rihterove skale, a potom je "preračunat" u magnitudu 4. Promijenjena je i dubina epicentra, sa 10 na 5 kilometra.

Pogođeni su ostrvo Iskija i obala, a najviše grad Kazamicola, gdje je srušeno šest stambenih objekata.

Jedina potvrđena žrtva je ženska osoba stradala kod crkve Santa Marije del Sufrađo, a još jedan vjerski objekat je potpuno srušen.La Republika piše da je sedmočlana porodica bila zarobljena u ruševinama svoje kuće u La Riti.

"Spaseni su muškarac i žena, kao i jedna starica, a traga se za čak tri bebe, stare od sedam mjeseci do godinu dana. Takođe, traga se za još jednom ženskom osobom - ukupno 10 osoba se smatra nestalim u mestima Kazamicola i Forio", izvjestio je italijanski portal.

Ukupno je povrijeđeno 26 osoba, neke od njih imaju i teže povrede.Evakuisana je i bolnica, sa ukupno pet pacijenata, pošto se na objektu pojavilo mnogo pukotina, a i sve linije u saobraćaju trajekta su ukinute.

Iskija je ljetovalište, čuveno po termalnim vodama. Vlasti ostrva ocjenjuju da su posljedice zemljotresa koji je pogodio tu popularnu turističku destinaciju, usred ljeta, "veoma snažne"."Najprije se pojavila informacija o slabijem potresu, kasnije su stigle precizne analize. Znamo da se radi o tektonskom potresu, nema vulkanskog izvora. Kazamicola je poznata po potresima, 1883. godine potres magnitude 5,8 usmrtio je 2.300 ljudi. Nije novost da "manji" potresi izazivaju štetu... Oni su relativno površinski, a objekti nisu adekvatni", kaže predsjednik Nacionalnog geofizičkog instituta Karlo Doljoni za agenciju Agi.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar