Видео: Арапи праве стадион у облику капе за Мундијал!

Светско првенство у Катару организује се 2022. године, а из Катара су до сада поручивали да неће жалити новца на изградњу инфраструктуре за првенство.

Фудбал 22.08.2017 | 09:00
Видео: Арапи праве стадион у облику капе за Мундијал!
Сада је објављен снимак представљања стадиона Ал Тумама, који се налази шест километара од Дохе и имаће невероватно необичан изглед бременит катарском симболиком.

Ал Тумама ће имати облик гафије (куфи) капе, делом традиционалне ношње за мушкарце у Катару.

Ова капа представља прелазак из момачког у свет одраслих али и понос и независност као особине државе. Део ношње коју чини гафија су и гутра и агал, а склоп одевних предмета ће бити уклопљен у један стадион.

Ал Тумама је седми стадион у изградњи, Калифа је завршена пролетос, а гради се још пет. Највећи је Лусаил који ће имати 83.000 места, док ће необичан 'капа стадион' имати упола мање.

Капацитет стадиона ће додатно бити смањен после Светског првенства, а горње трибине ће тада бити прилагођене за потребе спортске клинике и хотела. Организатори су свесни да свих 40.000 места неће бити потребно, па су већ спремили план за после Мундијала, када ће бити преполовљен број места на 20.000.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар