Video: Arapi prave stadion u obliku kape za Mundijal!

Svetsko prvenstvo u Kataru organizuje se 2022. godine, a iz Katara su do sada poručivali da neće žaliti novca na izgradnju infrastrukture za prvenstvo.

Fudbal 22.08.2017 | 09:00
Video: Arapi prave stadion u obliku kape za Mundijal!
Sada je objavljen snimak predstavljanja stadiona Al Tumama, koji se nalazi šest kilometara od Dohe i imaće neverovatno neobičan izgled bremenit katarskom simbolikom.

Al Tumama će imati oblik gafije (kufi) kape, delom tradicionalne nošnje za muškarce u Kataru.

Ova kapa predstavlja prelazak iz momačkog u svet odraslih ali i ponos i nezavisnost kao osobine države. Deo nošnje koju čini gafija su i gutra i agal, a sklop odevnih predmeta će biti uklopljen u jedan stadion.

Al Tumama je sedmi stadion u izgradnji, Kalifa je završena proletos, a gradi se još pet. Najveći je Lusail koji će imati 83.000 mesta, dok će neobičan 'kapa stadion' imati upola manje.

Kapacitet stadiona će dodatno biti smanjen posle Svetskog prvenstva, a gornje tribine će tada biti prilagođene za potrebe sportske klinike i hotela. Organizatori su svesni da svih 40.000 mesta neće biti potrebno, pa su već spremili plan za posle Mundijala, kada će biti prepolovljen broj mesta na 20.000.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar