Лестер избацује хомофобичне навијаче са стадиона!

"Посвећени смо креирању страствене атмосфере и добродошлице на наш стадион, на коме сви могу слободно да уживају у утакмици".

Фудбал 21.08.2017 | 18:00
Лестер избацује хомофобичне навијаче са стадиона!
Енглески фудбалски клуб Лестер саопштио је да је неколико навијача избачено са стадиона због скандирања хомофобних парола, током утакмице са Брајтоном у Премијер лиги, пренели су британски медији.

Лестер је у суботу као домаћин победио Брајтон са 2:0, у другом колу Премијер лиге, а редари су током утакмице морали да избаце неколико домаћих навијача, који су били смештени на трибини поред гостујућих навијача, пошто су певали увредљиве песме.

Управа Лестера саопштила је да је разочарана због хомофобних парола и похвалила је редаре који су брзо избацили изгреднике са стадиона и пријавили их полицији.

"Посвећени смо у креирању страствене атмосфере и добродошлице на наш стадион, на коме сви могу слободно да уживају у утакмици", наводи се у саопштењу Лестера.

У склопу едукације свог особља, шеф редарске службе на стадиону Кинг Пауер је током лета ишао на посебан курс за успешно откривање увредљивог понашања, укључујући и хомофобне увреде, у сарадњи са ЛГБТ центром у Лестеру.

"Иако смо разочарани што су сте такве увреде чуле током утакмице у суботу, задовољни смо што је наша редарска служба реаговала брзо и на одговарајући начин", пише у саопштењу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар