Lester izbacuje homofobične navijače sa stadiona!

"Posvećeni smo kreiranju strastvene atmosfere i dobrodošlice na naš stadion, na kome svi mogu slobodno da uživaju u utakmici".

Fudbal 21.08.2017 | 18:00
Lester izbacuje homofobične navijače sa stadiona!
Engleski fudbalski klub Lester saopštio je da je nekoliko navijača izbačeno sa stadiona zbog skandiranja homofobnih parola, tokom utakmice sa Brajtonom u Premijer ligi, preneli su britanski mediji.

Lester je u subotu kao domaćin pobedio Brajton sa 2:0, u drugom kolu Premijer lige, a redari su tokom utakmice morali da izbace nekoliko domaćih navijača, koji su bili smešteni na tribini pored gostujućih navijača, pošto su pevali uvredljive pesme.

Uprava Lestera saopštila je da je razočarana zbog homofobnih parola i pohvalila je redare koji su brzo izbacili izgrednike sa stadiona i prijavili ih policiji.

"Posvećeni smo u kreiranju strastvene atmosfere i dobrodošlice na naš stadion, na kome svi mogu slobodno da uživaju u utakmici", navodi se u saopštenju Lestera.

U sklopu edukacije svog osoblja, šef redarske službe na stadionu King Pauer je tokom leta išao na poseban kurs za uspešno otkrivanje uvredljivog ponašanja, uključujući i homofobne uvrede, u saradnji sa LGBT centrom u Lesteru.

"Iako smo razočarani što su ste takve uvrede čule tokom utakmice u subotu, zadovoljni smo što je naša redarska služba reagovala brzo i na odgovarajući način", piše u saopštenju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar