Имамо новог Мастерс шампиона!

Ни Димитров, ни Кирјос, нису играли важнији меч у каријерама. Боље се снашао Бугарин.

Тенис 21.08.2017 | 13:00
Имамо новог Мастерс шампиона!
Изостанак седморице играча из првих десет на свету, бугарски тенисер Григор Димитров искористио је да уђе у ред освајача Мастерса.

После шест титула у Серији 250 и само једне у Серији 500, 26-годишњак из Хашкова успео је у првом финалу Серије 1.000 да освоји титулу.

Остаће уписано да је освајач Мастера у Синсинатију, последњег турнира пред старт УС Опена, у финалу победио још једног члана "генерације која долази", темпераментног Ника Кирјоса.

После сат и 26 минута - 6:3, 7:5 за Димитрова, који је искористио по једну брејк лопту у сваком сету, док Аустралијанац две које је имао није успео да реализује.

Димитров је поред 1.000 бодова зарадио и 954.225 долара, док је Кирјос, играч који се шалио пре два дана са "Бројем 1", Рафаелом Надалом, зарадио 600 бодова и 467.880 долара.

До ове недеље увече, највреднији турнир који је Димитров освојио био је Мексички опен из 2013. године, али треба рећи да му је ово трећа титула у текућој сезони после јануарске у Бризбејну када је победио Кеија Нишикорија и фебруарске у Софији када је надиграо Давида Гофана.

Димитров, који је на путу ка финалу ређао победе над Фелисијаном Лопезом, Хуаном Мартином Дел Потром, Јуичијем Сугитом и Џоном Изнером, сада води 2:0 у мечевима са Кирјосом, чији тенис је био супериоран у дуелима са Александром Долгополовим, Ивом Карловићем, Надалом и Давидом Ферером, али не и у његовом такође првом Мастерс финалу.

Кријос је током 2016. освојио три титуле, две из Серије 250 (Марсеј и Атланта) и једну из Серије 500 (Токио).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар