Imamo novog Masters šampiona!

Ni Dimitrov, ni Kirjos, nisu igrali važniji meč u karijerama. Bolje se snašao Bugarin.

Tenis 21.08.2017 | 13:00
Imamo novog Masters šampiona!
Izostanak sedmorice igrača iz prvih deset na svetu, bugarski teniser Grigor Dimitrov iskoristio je da uđe u red osvajača Mastersa.

Posle šest titula u Seriji 250 i samo jedne u Seriji 500, 26-godišnjak iz Haškova uspeo je u prvom finalu Serije 1.000 da osvoji titulu.

Ostaće upisano da je osvajač Mastera u Sinsinatiju, poslednjeg turnira pred start US Opena, u finalu pobedio još jednog člana "generacije koja dolazi", temperamentnog Nika Kirjosa.

Posle sat i 26 minuta - 6:3, 7:5 za Dimitrova, koji je iskoristio po jednu brejk loptu u svakom setu, dok Australijanac dve koje je imao nije uspeo da realizuje.

Dimitrov je pored 1.000 bodova zaradio i 954.225 dolara, dok je Kirjos, igrač koji se šalio pre dva dana sa "Brojem 1", Rafaelom Nadalom, zaradio 600 bodova i 467.880 dolara.

Do ove nedelje uveče, najvredniji turnir koji je Dimitrov osvojio bio je Meksički open iz 2013. godine, ali treba reći da mu je ovo treća titula u tekućoj sezoni posle januarske u Brizbejnu kada je pobedio Keija Nišikorija i februarske u Sofiji kada je nadigrao Davida Gofana.

Dimitrov, koji je na putu ka finalu ređao pobede nad Felisijanom Lopezom, Huanom Martinom Del Potrom, Juičijem Sugitom i Džonom Iznerom, sada vodi 2:0 u mečevima sa Kirjosom, čiji tenis je bio superioran u duelima sa Aleksandrom Dolgopolovim, Ivom Karlovićem, Nadalom i Davidom Fererom, ali ne i u njegovom takođe prvom Masters finalu.

Krijos je tokom 2016. osvojio tri titule, dve iz Serije 250 (Marsej i Atlanta) i jednu iz Serije 500 (Tokio).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar