Црвена звезда, ипак, нашла замјену за Јовичића!

Бивши репрезентативац Србије постигао је договор са црвено-белима и појачаће конкуренцију у везном реду, сазнаје "Тотал сокер".

Фудбал 21.08.2017 | 12:15
Црвена звезда, ипак, нашла замјену за Јовичића!
Ненад Крстичић, рођени Београђанин, бивши репрезентативац Србије и фудбалер шпанског Алавеса, требало би ових дана званично да постане играч Црвене звезде, сазнаје "Тотал сокер".

Црвено-бели испрва су намеравали, па одустали од идеје да траже замену за тешко повређеног везисту Бранка Јовичића, међутим када се после операције која је обављена у Катару испоставило да ће он моћи да ради пуним интензитетом тек током јануарских припрема за други део сезоне, клуб се поново окренуо потрази за новим решењима.

"Тотал сокер" наводи да је постигнут договор између Црвене звезде и Алавеса, али не и његове детаље.

Оно што је познато је да Крстичића уговор са шпанским прволигашем веже до следећег лета, када ће постати слободан играч.

Крстичић (27, 182) носио је дрес ОФК Београда од 2007. до 2009. када је постао члан Сампдорије, али и доживео животну драму у којој је буквално "гледао смрти у очи". Када је победио у најважнијој утакмици у каријери, наставио је са успехом да носи дрес клуба са "Марасија", а када је временом изгубио место у стартној постави и одрадио сезону 2014/15 као позајмљен играч у Болоњи, одлучио седа да по истеку уговора потпише за Алавес.

Тамо му се прошлог лета придружио Александар Катаи, с којим је у тандему учествовао у лагано обезбеђеном опстанку, што је и био примарни циљ плаво-белих.

Крстичић је сезону 2016/17 обележио са три гола на 20 наступа.

За репрезентацију Србије дебитовао је у фебруару 2013. код селектора Синише Михајловића, с којим је потом сарађивао и у Сампдорији, а до данас остао је на три наступа за "орлове".

Када је Јовичић у питању, након што му је фудбалер Чукаричког Никола Дринчић неконтролисаним стартом нанео прелом метатарзалне кости стопала, процене о томе колико ће морати да одсуствује са терену утицале су директно и на активности Црвене звезде на тржишту играча.

Испрва, све је скоро било готово када је долазак Срђана Мијаиловића био у питању, али се у тим преговорима нешто изјаловило, па је после изјаве спортског директора црвено-белих Митра Мркеле да би Јовичић могао да се врати за укупно десет недеља, генерални директор клуба Звездан Терић одустао од тражења замене и о томе обавестио јавност.

Међутим, након операције, период Јовичићевом опоравка продужен је за три месеца, што би значило да ће тренер Владан Милојевић евентуално моћи да га уводи у такмичарски ритам по хладном времену у новембру и децембру, на стандардно лошим теренима. Одлука да се са Јовичићем сачека и буде стрпљив довела је Црвену звезду у ситуацију да на десетак дана од краја прелазног рока у већем делу европских земаља незванично постигне договор са фудбалером који би у сваком случају био велико појачање.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар