ПЛ БиХ: Побједе Радника, Борца, Широког и Зрињског!

Борац са "креча" до три бода! У склопу 5. кола Премијер лиге БиХ на Градском стадиону у Бањалуци Борац је савладао екипу Витеза резултатом 1:0. У преостала два меча која су играна у истом термину Широки је поразио Младост са 3:1, док је Зрињски славио у Тузли 2:0. Радник у наставку сломио отпор ГОШК-а! Након очајног првог полувремена, у наставку меча четири гола у Бијељини.

Фудбал 21.08.2017 | 10:30
ПЛ БиХ: Побједе Радника, Борца, Широког и Зрињског!
Бијељински Радник славио је против ГОШК-а 3:1 и тако наставио успјешну серију на почетку сезоне.

У првих 45 минута гледаоци на Градском стадиону у Бијељини нису видјели апсолутно ништа вриједно помена, али зато је наставак сусрета донио четири поготка.

РАДНИК - ГОШК 3:1 (0:0)

Бесим Шербећић у 58. минуту погодио је за вођство Радника, а када је Демир Пецо 12 минута касније повисио на 2:0, било је јасно да ће тим Младена Жижовића уписати трећи тријумф у првих пет кола првенства.

Наду Габељанима накратко је вратио Миљенко Бошњак у 83. минуту, али славље гостију потрајало је само четири минута. Коначних 3:1 поставио је Александар Глишић.

Бијељинци су тако и у четвртом мечу са ГОШК-ом остали непоражени. У сезони 2012/13 у Габели није било погодака, док је и у Бијељини виђен реми, 1:1. Прошле године ова два тима сусрели су се у шеснаестини финала Купа БиХ, а Радник је у Габели славио 1:0.

РАДНИК: Лучић, Радовић, Франић, Арнаутовић, Беширевић, Васић (57. Блаић), Срећковић (81. Брадоњић), Пецо, Јанковић (54. Глишић), Ђурић, Шербечић. Тренер: Младен Жижовић.

ГОШК: Козић, Чолић, Бошњак, Одак (72. Крталић), Анковић (58. Пехар), Мишић, Ђајић, Зољ (72. Сушић), Рамић, Деак, Кобиљар. Тренер: Славен Муса.

Борац са "креча" до три бода! У склопу 5. кола Премијер лиге БиХ на Градском стадиону у Бањалуци Борац је савладао екипу Витеза резултатом 1:0. У преостала два меча која су играна у истом термину Широки је поразио Младост са 3:1, док је Зрињски славио у Тузли 2:0.

Борац је до водства на Градском стадиону дошао након што је голман Витеза Емир Ћутахија у шеснаестерцу оборио Махира Карића, судија није био у дилеми и сигурно је показао на бијелу тачку.

Сигуран извођач са "креча" у 4. минути био је Горан Галешић.

На отварању другог полувремена шансу да повећа резултат из одличне прилике пропустио је нападач домаћих Махир Карић.

До краја меча гости из Витеза су имали неколико изгледних контри али није било промјене резултата.

Утакмицу на Градском стадиону у Бањалуци је посматрало 4.500 гледалаца.

Борац - Витез 1:0 ( 1:0)
/Галешић 4/

Састави:

Борац: Авдукић, Галешић, Пузигаћа, Радуловић, Дујаковић, Распудић, Карић, Даниловић, Јаничић, 
Веселиновић, Мирковић.

Витез: Ћутахија, Станић, Брекало, Типурић, Бибић, Карић, Ћосић, Милетић, Ђерић, Шантић, Врањић.

У преостала два меча која су играна у истом термину Широки је поразио Младост са 3:1, док је Зрињски головима Филиповића славио у Тузли 2:0.

Широки је у утакмицу кренуо са императивом побједе али ствари се на почетку нису одвијале у жељеном смјеру за изабранике Горана Саблића.

Екипа Младости је дошла у водство у 31. минуту када се послије гужве најбоље снашао Бојан Регоје, који је у финишу меча добио директан црвени картон.

Домаћа екипа се брзо опоравила од шока и кренула по изједначење до којег су стигли у 45. минути преко Јурића. Широки је до водства дошао у 60. минути када је Дино Ћорић лијепим лобом матирао Велића.

Чабраја је у 90. минути поставио коначан резултат.

Широки Бријег - Младост 3:1 (1:1)
/Регоје 31, Јурић 45, Ћорић 60, Чабраја 90/

У мечу између домаће Слободе и актуелног шампиона Зрињског виђена је одлична утакмица за бх. прилике.

Играло се отворено са обје стране и након неколико добрих прилка у стријелце се у 27. минути из слободног ударца уписао Филиповић.

Исти играч је поново погодио у 59. минути.

До краја меча Слобода је запријетила преко Салкића, али он није био прецизан из добре позиције.

Слобода - Зрињски 0:2 (0:1)
/Филиповић 27, 59/

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БиХ - 5. КОЛО:

Одиграно данас:

Борац - Витез 1:0 (1:0)
/Галешић 4/

Широки Бријег - Младост 3:1 (1:1)
/Регоје 31, Јурић 45, Ћорић 60, Чабраја 90/

Слобода - Зрињски 0:2 (0:1)
/Филиповић 27, 59/

Радник - ГОШК 3:1 (0:0)
/Шербечић 58, Пецо 70, Глишић 87 - Бошњак 83/

Одиграно у суботу:

Крупа - Челик 1:0 (0:0)
/Милутиновић 80 пенл/

Сарајево - Жељезничар 0:1 (0:1)
/Зеба 5 пен/

ТАБЕЛА:  Жељезничар 12, Зрињски 12, Радник 10, Младост 10, Широки Бријег 9, Борац 9, Крупа 6, ГОШК 6, Сарајево  4, Слобода 4, Челик  3, Витез 1.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар