Вујошевић: Можемо на Свјетско првенство!

Селектор кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Душко Вујошевић поносан на играче, који су изборили квалификације за Свјетско првенство.

Кошарка 21.08.2017 | 15:30
Вујошевић: Можемо на Свјетско првенство!
Кошаркаши БиХ побједом у Јеревану 83:66 изборили су квалификације за Свјетско првенство. Селектор Душко Вујошевић није био са кошаркашима због болести. Наравно гледао је меч на талевизији.

"Гледао сам утакмицу, наравно, и то с великим емоцијама. Јако сам срећан што је овај тим на врло тешком терену и против репрезентације која има три играча с америчким пасошем направио подвиг. Посебно бих похвалио Бајрамовића, који је у своје мајсторске и мирне руке узео врућ кромпир и истјерао причу на најбољи могући начин",рекао је Вујошевић за СпортСпорт.ба. 

Вујошевић сматра да се репрезентација може пласирати на Свјетско првенство, али да иза њих мора стати држава.

"Играчи су у протеклом периоду радили с великом страшћу, коју су и мени усадили. Још памтим утакмицу против Шведске у којој смо младалачки и наивно направили кикс у важном моменту, јер нисмо били спремни на њихове провокације, али све се завршило на најбољи начин. Од овога свега сада треба направити капитал, односно задржати оно што је здраво и прикључити још неке квалитетне играче. Важно је и да иза пројекта стане држава, што ови момци заслужују. С одређеним појачањима имамо шансе да изборимо пласман на Свјетско првенство, али та појачања морају оправдавати сам тај назив. Тачније, морају бити по квалитету добри, али и људски и да дају свој максимум када дођу." 

Вујошевић је рекао и да му здравствено стање није најбоље, али вјерује да ће се изборити са тешком болешћу.

"Требао бих убрзо на лежање у болницу, гдје ћу бити под тоталном контролом и надам се да ћу се под интензивним третманима и јачим дозама антибиотика уз мировање изборити са тешком болешћу."

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар