Vujošević: Možemo na Svjetsko prvenstvo!

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević ponosan na igrače, koji su izborili kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Košarka 21.08.2017 | 15:30
Vujošević: Možemo na Svjetsko prvenstvo!
Košarkaši BiH pobjedom u Jerevanu 83:66 izborili su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Selektor Duško Vujošević nije bio sa košarkašima zbog bolesti. Naravno gledao je meč na taleviziji.

"Gledao sam utakmicu, naravno, i to s velikim emocijama. Jako sam srećan što je ovaj tim na vrlo teškom terenu i protiv reprezentacije koja ima tri igrača s američkim pasošem napravio podvig. Posebno bih pohvalio Bajramovića, koji je u svoje majstorske i mirne ruke uzeo vruć krompir i istjerao priču na najbolji mogući način",rekao je Vujošević za SportSport.ba. 

Vujošević smatra da se reprezentacija može plasirati na Svjetsko prvenstvo, ali da iza njih mora stati država.

"Igrači su u proteklom periodu radili s velikom strašću, koju su i meni usadili. Još pamtim utakmicu protiv Švedske u kojoj smo mladalački i naivno napravili kiks u važnom momentu, jer nismo bili spremni na njihove provokacije, ali sve se završilo na najbolji način. Od ovoga svega sada treba napraviti kapital, odnosno zadržati ono što je zdravo i priključiti još neke kvalitetne igrače. Važno je i da iza projekta stane država, što ovi momci zaslužuju. S određenim pojačanjima imamo šanse da izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo, ali ta pojačanja moraju opravdavati sam taj naziv. Tačnije, moraju biti po kvalitetu dobri, ali i ljudski i da daju svoj maksimum kada dođu." 

Vujošević je rekao i da mu zdravstveno stanje nije najbolje, ali vjeruje da će se izboriti sa teškom bolešću.

"Trebao bih ubrzo na ležanje u bolnicu, gdje ću biti pod totalnom kontrolom i nadam se da ću se pod intenzivnim tretmanima i jačim dozama antibiotika uz mirovanje izboriti sa teškom bolešću."

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar