ЕУ не може да се ослони на САД

Европска унија не може да настави да се ослања на САД за своју одбрану, изјавио је предсједник Европске комисије Жан Клод Јункер, у интервјуу за аустријски "Тиролер Тагесцајтунг".

Свијет 20.08.2017 | 17:55
ЕУ не може да се ослони на САД
Говорећи о стању у ЕУ, он је рекао да су ставови Европљана о Унији све бољи, али да се регион не може окренути Вашингтону када се ради о будућој заштити.

"Постало је јасно да не можемо на дуже стазе да се ослонимо на америчку подршку у домену одбране", рекао је Јункер, преноси Политико.еу.

Он је додао да је одлука Велике Британије да напусти ЕУ оживјела подршку Унији међу преосталим чланицама блока.

Истраживање објављено у петак показало је да гласачи у осам држава ЕУ - Француске, Шпаније, Њемачке, Италије, Словачке, Чешке, Холандије и Шведске чланство у ЕУ сада више виде као предност за своју земљу него прије прошлогодишњег референдума у Британији.

Извор: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Церцил.

20.08.2017 17:33

Стари ниси цитао Церцила.Па давно је то рекао.Ти сад топлу воду откривас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

20.08.2017 19:38

А од кога да се брани?Стварно не знам ко напада Европу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.08.2017 20:28

Од оних сто им Европа даје и гарантује веца људска права,него сто су имали код своје куце....!!!

Name

Игор

20.08.2017 20:48

Управо тако . Европа треба да обнови Римско царство. И то Западно и Истоцно ( православно ) која би сарадјивала на сваком плану. Да има коректне економске односе са Русијом и азијским земљама и направи тотални одклон према Америци и Енглеској. У унутрасњим односима да се врати традиционалним вриједностима и протјера ово обојену багру која неце да се прилагоди европским вриједностима. Коме не одговара европска слобода и клима марс назад у Африку !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

21.08.2017 05:53

Добар коментар.Ститимо њхова људска права а они се заљецу аутима у невине људе авионима постављају бомбе по метроима на улици боду нозевима.Досао из бараке добио стан услове за зивот И онда ето захвалности.Гдје су наса људска права .Еу је поатала изопацена И то под командом Меркелове.Ми се требамо окренути себи И насим комсијама далеко је намq аамерика Кина Русија.али треба их постовати као И они нас

Name

Антибиотик

20.08.2017 22:15

Можда су одлучили да се ослоне на Украјину.

ОДГОВОРИТЕ