Данас киша и пад температуре

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас се очекује киша и захлађење за 10 до 15 степени.

Република Српска 20.08.2017 | 10:31
Данас киша и пад температуре
Јутрос на сјеверу и западу пада киша, која ће се током пријеподнева и средином дана полако ширити ка истоку, а затим и на југ, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У тим предјелима ће бити и пљускова са грмљавином, а могуће су и локалне непогоде.

Поподне прво на западу, а затим и сјеверу дуж ријеке Саве киша ће престати уз постепено разведравање, а падавине ће јачати на југу и истоку уз захлађење и у тим предјелима.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 18 до 24, на југу и југоистоку топлије до 32 степена Целзијусових, а поподне и у овим предјелима очекује се захлађење.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјеверних смјерова, повремено при пљусковима и јак, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 8.00 часова: Мраковица и Бјелашница 12 степени Целзијусових, Гацко 13, Хан Пијесак и Невесиње 14, Мркоњић Град, Крупа на Уни и Рудо 15, Рибник, Калиновик, Нови Град, Приједор, Шипово, Вишеград, Соколац, Чемерно и Бугојно 16, Источно Сарајево, Србац, Бањалука и Ливно 17, Билећа, Сребреница, Зворник, Добој, Тузла и Сарајево 18, Бијељина 19, Требиње 22, Мостар 24 и Неум 27 степени Целзијусових. /крај/пн

Коментари / 0

Оставите коментар