Danas kiša i pad temperature

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas se očekuje kiša i zahlađenje za 10 do 15 stepeni.

Republika Srpska 20.08.2017 | 10:31
Danas kiša i pad temperature
Jutros na sjeveru i zapadu pada kiša, koja će se tokom prijepodneva i sredinom dana polako širiti ka istoku, a zatim i na jug, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U tim predjelima će biti i pljuskova sa grmljavinom, a moguće su i lokalne nepogode.

Popodne prvo na zapadu, a zatim i sjeveru duž rijeke Save kiša će prestati uz postepeno razvedravanje, a padavine će jačati na jugu i istoku uz zahlađenje i u tim predjelima.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 18 do 24, na jugu i jugoistoku toplije do 32 stepena Celzijusovih, a popodne i u ovim predjelima očekuje se zahlađenje.

Vjetar će biti slab do umjeren sjevernih smjerova, povremeno pri pljuskovima i jak, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova: Mrakovica i Bjelašnica 12 stepeni Celzijusovih, Gacko 13, Han Pijesak i Nevesinje 14, Mrkonjić Grad, Krupa na Uni i Rudo 15, Ribnik, Kalinovik, Novi Grad, Prijedor, Šipovo, Višegrad, Sokolac, Čemerno i Bugojno 16, Istočno Sarajevo, Srbac, Banjaluka i Livno 17, Bileća, Srebrenica, Zvornik, Doboj, Tuzla i Sarajevo 18, Bijeljina 19, Trebinje 22, Mostar 24 i Neum 27 stepeni Celzijusovih. /kraj/pn

Komentari / 0

Ostavite komentar