БЛ: Дортмунд убједљив, Суботић на клупи... Пуче Ред Бул!

Екипа Дортмунда победила је у гостима Волфсбург са 3:0 у првом колу Бундеслиге.  Шалке доминантно против Лајпцига! Екипа Шалкеа победила је Лајпциг на свом стадиону са 2:0, у првом колу Бундеслиге.  Дортмунд збрисао Вукове! Сећате ли се када је ХСВ био четврти?! Сјајан почетак сезоне у Бундеслиги, ниједна утакмица без голова. Људи, вратио се Шалке! Великан из Гелзенкирхена спустио Лајпциг на земљу - 2:0 (1:0).

Фудбал 20.08.2017 | 08:15
БЛ: Дортмунд убједљив, Суботић на клупи... Пуче Ред Бул!
Борусија моћна на старту! Борусија Дортмунд одлично почела нову сезону у Бундеслиги. Побједа у гостима против Волфсбурга 3:0.

Изабраници Петера Боша за пет минута су постигли два гола и тако најавили победу на старту немачког шампионата.

Прво је у 22. минуту Кристијан Пулишић на асистенцију Гецеа постигао гол, док је одмах у 27. Марка Бартра дуплирао предност – асистент Гонзало Кастро.

До полувремена није било промена на семафору па се на предах отишло са резултатом 2:0 за Дортмунд. 

У наставку Пулишић је успео да упише и асистенцију, док је коначан резултат у 60. минуту поставио Пјер Емерик Обамејанг. Невен Суботић преседео је уткамицу на клупи Борусије. 

Победу на старту шампионата остварио је и Хамбург који је голом у осмом минуту Николаја Милера дошао до три бода. Српски репрезентатицац Милош Костић одиграо је 61. минуту када га је заменио Валдшмит. 

Убедљива је била и Херта, која је пред домаћом публиком савладала Штутгарт са 2:0. Двоструки стрелац на мечу био је Метју Леки који је тресао мрежу голмана у 46. и 62. минуту. 

Хофенхајм је минималним резултатом победио Вердер, док је исто тако Хановер на гостовању Мајнцу славио са 1:0.

Урагански старт Борусије у Волфзбургу. Од првог минута нове сезоне Милионери су показали Бајерну да ће га изазвати у борби за титулу, а сјајном партијом против Вукова и тријумфом од 3:0, екипа холандског стручњака Петера Боша је већ данас засела на чело бундеслигашке табеле.

Све је изгледало бајковито за навијаче Борусије овог поподнева у гротлу Вукова. Пулишић и Бартра су за пет минута средином првог дела донели свом тиму лепих два гола предности, а посебно прелеп је био погодак шпанског дефанзивца искоса са леве стране у стилу највећих мајстора.

Тачку на меч ставио је (а ко би други) најбољи стрелац прошле сезоне Пјер-Емерик Обамејан после сјајне акције и асистенције данас можда најбољег у тиму Борусије Кристијана Пулишића, па се може рећи да већ сада Борусијина машинерија ради без грешке на почетку сезоне.

Оно што многе љубитеље Борусије може да радује је податак да је Марио Геце био старер данас у редовима гостију и да се полако враћа у препознатљиву форму.

Успешан старт сезоне имала је и Херта која је у Берлину пред својом публиком у другом полувремену сломила отпор Штутгарта - 2:0 (0:0). Није повратник у Бундеслигу ништа данас могао против Старе даме коју је пробудио Аустралијанац Метју Леки головима у 46. и 62. минуту, којима је потврдио да ће бити велико појачање за тим Пала Дардаија.

И навијачи Хамбургера треба да запамте данашњи дан, пошто се не дешава често да се нађу у горњем делу табеле, конкретно на деоби четвртог места. Али, минимална победа над Аугзбургом (1:0) коју им је голом омогућио Николај Милер вратила је (бар на кратко) осмехе на лица љубитеља Диносауруса. Занимљиво, херој победе је успео и да се повреди приликом прославе гола, па је изашао из игре, али је тим Филипа Костића (Србин одиграо солидних 60 минута) до краја меча сачувао стечену предност.

Хофенхајм је овог поподнева тренирао за реванш Лиге шампиона са Ливерпулом, али је и са комбинованим тимом савладао Вердер у занимљивом окршају - 1:0. За погодак одлуке побринуо се Андреј Крамарић у 85. минуту па тим Јулијана Нагелсмана расположен иде на Енфилд.

Изненађење дана направио је новајлија у Бундеслиги Хановер који је као гост савладао Мајнц са 1:0 поготком Аустријанца Мартина Харника у 73. минуту. Ето, од старта проблема за Мајнц који је прошле сезоне једва остао у лиги.

Вицешампион из прошле сезоне, екипа Лајпцига, поражена је већ у првом колу Бундес лиге од Шалкеа( (2:0) головима Набила Бенталеба из пенала и Јевхена Конопљанке у наставку. Занимљиво је да је Лајпциг први пораз у сезони 2016/17 забележио тек у децембру када их је у 14. колу победио Хамбургер.

Стрелци су били Набил Бенталеб у 43. из пенала и Јевген Конопљанка у 73. минуту.

Лајпциг је тако поражен после одличних игара у прошлој сезони, у којој је био други у немачком првенству и ове ће играти Лигу шампиона.

Можда је прошле сезоне Лајпциг био изненађење у Бундеслиги, али ће ове морати пулени Ралфа Хансенхутла да схвате да их ниједан ривал неће штедети и да ће много теже освајати бодове, самим тим бити и у врху табеле.

Вечерас су Бикови добили страшну лекцију од Шалкеа у Гелзенкирхену где су 90 минута само муљали лопту, тражили пут до мреже невероватно доброг Ралфа Фермана, али без икаквог успеха. Сјајно је нови тренер Шалкеа Доменико Тедеско спремио тактику, иако му је тек 31. година, као матор је припремио утакмицу, а сјајним трчањем својих пулена убио је све најопасније фудбалере ривала, и на крају прославио вредан тријумф од 2:0.

Нема шта, одлука поверити некадашњем тренеру Ауеа тим који има квалитет, али не и организацију, показао се као пун погодак. Шалке је на другом званичном мечу сачувао мрежу, одбрана у којој је наш Матија Настасић био беспрекоран, одрадила је сјајан посао, а на контре, што је Шалекова препознатљива игра, били су незаустављиви.

После прве праве контре, Умпамекано је оборио Аргентинца Ди Санта, а Набил Бенталеб са беле тачке донео предност домаћину у финишу првог полувремена, а тачку на меч после још боље контре ставио Јевхен Конопљанка у 73. минуту на пас новајлије Арита.

И управо је Украјинац највећи добитак Шалкеа. Прошле сезоне одиграо је једва 15 утакмица, а овог лета на припремема Тедеско је пробудио звер у њему. Доказ да је некад доста у фудбалу и до тренера не само до среће, а нама остаје да са задовољством констатујемо да се Шалке вратио.

И лепо је видети га опет да побеђује!

БУНДЕСЛИГА - 1. КОЛО:

Хофенхајм - Вердер 1:0 (0:0)

/Крамарић 84/

Херта – Штутгарт 2:0 (0:0)

/Леки 46, 62/

ХСВ – Аугзбург 1:0 (1:0)

/Милер 8/

Мајнц – Хановер 0:1 (0:0)

/Харник 72/

Волфзбург - Борусија Дортмунд 0:3 (0:2)

/Пулишић 22, Бартра 27, Обамејанг 62/

Шалке - Лајпциг 2:0 (1:0)

/ Бенталеп 43, Конопљанка 73/

У недељу:

Фрајбург - Ајнтрахт (15:30)

Борусија Менхенгладбах - Келн (18:00)

У петак: 

Бајерн Минхен - Бајер Леверкузен 3:1 (2:0)

/Зиле 9, Толисо 18, Левандовски 52 пен - Мехмеди 65/

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар