Слава храмова и градова у РС

Српска православна црква и њени вијерници данас прослављају Преображење Господње. Служењем Свете литургије, ломљењем славског колача и славским обредима обиљежена је крсна слава Храма Преображења Господњег у Сарајеву као и крсно име градова Требиња и Добоја.

Република Српска 19.08.2017 | 17:41
Слава храмова и градова у РС
Слава храма у Пофалићима окупила је оно мало Срба који су остали да живе у Сарајеву и након рата. Ипак, највише вјерника стигло је из околине.

У протеклих 20 година Храм Преображења Господњег био је више од 20 пута на мети вандала.У Требињу је прословањена крсна слава града и саборног храма.

Свечано је било и у Администартивном центру, гдје је одоржана Свечана скупштина.

"Српска Требиње сматра својим стратешким мјестом и у том погледу успјех овога града је успјех Републике Српске и то не може да се одвоји и мора да буде у конекцији", рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

"Задоволсјтво је што смо данас могли да пошаљемо поруке једниства, ово је мјесто окупљања и треба да тако буде у будућности", рекла је премијерка Српске Жељка Цвијановић.На дан славе када се и сумирају резултати рада, поруке из Добоја: наставићемо стазама развоја.

"Преображење је ипак најпотребније у смислу начина живота и повратка на Христов пут да бисмо љепше живјели једни са другима", истакао је лидер СДС-а и кум славе у Добоју Вукота Говедарица.БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ВангаВ.

19.08.2017 19:18

Велики празник за све; преобразује се природа, али људи јако тешко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боже сачувај

19.08.2017 21:32

Које затупљивање народа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слазем се

19.08.2017 23:26

Као да гледам руски филм из 1870 или цитам Сеобе М. Црњанског. И не само Срби, сви надркани пуни мрзње, агресивни и спремни на бокс.

Name

цупс

19.08.2017 23:05

Сто смо глупљи дузе цемо гледати како нас праве будалама.

ОДГОВОРИТЕ