Slava hramova i gradova u RS

Srpska pravoslavna crkva i njeni vijernici danas proslavljaju Preobraženje Gospodnje. Služenjem Svete liturgije, lomljenjem slavskog kolača i slavskim obredima obilježena je krsna slava Hrama Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu kao i krsno ime gradova Trebinja i Doboja.

Republika Srpska 19.08.2017 | 17:41
Slava hramova i gradova u RS
Slava hrama u Pofalićima okupila je ono malo Srba koji su ostali da žive u Sarajevu i nakon rata. Ipak, najviše vjernika stiglo je iz okoline.

U proteklih 20 godina Hram Preobraženja Gospodnjeg bio je više od 20 puta na meti vandala.U Trebinju je proslovanjena krsna slava grada i sabornog hrama.

Svečano je bilo i u Administartivnom centru, gdje je odoržana Svečana skupština.

"Srpska Trebinje smatra svojim strateškim mjestom i u tom pogledu uspjeh ovoga grada je uspjeh Republike Srpske i to ne može da se odvoji i mora da bude u konekciji", rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Zadovolsjtvo je što smo danas mogli da pošaljemo poruke jednistva, ovo je mjesto okupljanja i treba da tako bude u budućnosti", rekla je premijerka Srpske Željka Cvijanović.Na dan slave kada se i sumiraju rezultati rada, poruke iz Doboja: nastavićemo stazama razvoja.

"Preobraženje je ipak najpotrebnije u smislu načina života i povratka na Hristov put da bismo ljepše živjeli jedni sa drugima", istakao je lider SDS-a i kum slave u Doboju Vukota Govedarica.BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

VangaV.

19.08.2017 17:18

Veliki praznik za sve; preobrazuje se priroda, ali ljudi jako teško

ODGOVORITE
Name

Bože sačuvaj

19.08.2017 19:32

Koje zatupljivanje naroda...

ODGOVORITE
Name

Slazem se

19.08.2017 21:26

Kao da gledam ruski film iz 1870 ili citam Seobe M. Crnjanskog. I ne samo Srbi, svi nadrkani puni mrznje, agresivni i spremni na boks.

Name

cups

19.08.2017 21:05

Sto smo gluplji duze cemo gledati kako nas prave budalama.

ODGOVORITE