ЕП до 16: Црногорци растужили ''Орлиће'', с Хрватима за бронзу!

Кадетска репрезентација Србије није успела да се пласира у финале Европског првенства пошто је у полуфиналу поражена од домаћина, селекције Црне Горе – 73:66.  

Кошарка 18.08.2017 | 23:14
ЕП до 16: Црногорци растужили ''Орлиће'', с Хрватима за бронзу!
"Орлићи" без финала ЕП у Подгорици! Репрезентација Србије до 16 година изгубила полуфинални меч од надахнутог домаћина, ношеног подршком са пуних трибина.

Изабраници Слободана Клипе од самог старта меча водили су жестоку битку у препуној хали у Подгорици.

Српски кадети одиграли су најлошији меч на шампионату, подбацили у шуту, а пре свега у скок игри, што је мотивисани ривал знао да искористи и дође до предности од 14 поена разлике у 30. минуту.

Уследио је сјајан финиш нашег младог тима који није био довољан да се убалажи пораз, али не и да се направи велики преокрет: Црна Гора – Србија 73:66 (20:21, 18:10, 22:15, 13:20).

Противник репрезентације Србије у борби за треће место и бронзану медаљу у суботу од 18.15 часова биће селекција Хрватске која је у првом полуфиналном дуелу изгубила од Француске – 83:60.

Огромну важност меча, врелу атмосферу на трибинама и притисак на старту дуела нешто лакше је пребродио домаћи тим који је у четвртом минуту повео са 9:4. Српски репрезентатвци су брзо ухватили ритам и преко борбеног Немање Поповића преокренули резултат у своју корист до краја прве четвртине – 21:20. Водила је Србија и 25:22 у 12. минуту, али је Стефан Влаховић иницирао серију „Ђетића“ од 7:0 и приморао нашег селектора Клипу да затражи тајм-аут.

Шут ни у наставку сусрета уопште није служио српске кадете. Изгубљена је контрола скока што је ривал искористио и после тројке Бојана Томашевића повео са 38:27. Ипак, у самом финишу првог полувремена разигфрао се Ђорђе Пажин и смањио заостатак нашег младог тима – 38:31.

Заиграли су српски репрезентативци нешто боље на почетку другог полувремена и преко тандема Александр Ланговић – Стевана Карапанџић успели да ухвате прикључак – 43:39. Међутим, црногорски тим је имао спреман одговор и преко Јована Кљајића и Стефана Влаховића до краја треће четвртине направио одлучујућу серију 17:7 за рекордно вођство – 60:46

. Иако се чинило да је утакмица је већ тада била решена, наш млади тим се није предавао и успео је да смањи на 69:65 на 48 секунди пре краја. Ипак, било је то све што су наш млади кошаркаши успели да ураде, јер је домаћа селекција успела да успешно приведе меч крају и сачува победу – 73:66.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар