Србија се коцкала, али ипак добила Пољску!

Репрезентација Србије победила је Пољску са 85:78 на припремном турниру "Суперкуп" који је игран у Хамбургу.  Центри обећавају, Лучић је прва пушка Орлова - упуцани немирни Пољаци! Репрезентација Србије победом стартовала на припремном турниру у Немачкој пред Европско првенство - 85:78.

Кошарка 18.08.2017 | 23:07
Србија се коцкала, али ипак добила Пољску!
Изабраници Александра Ђорђевића савладали су Пољаке теже него што је било ко очекивао, пошто се чини да су наши кошаркаши олако приступили уткамици.

"Орлови" су цео меч били у предности, али су увек дали наду шансу ривалу да се врати. У завршници преко Понитке противник је успео да смањи само на -1, 79:78.

Ипак, кошевима Штимца и Богдановића Србија је сломила Пољску и тако дошла до победе на старту турнира у Хамбургу.

Прву утакмицу на турниру одиграли суНемачка и Русија који је селекција домаћина добила са 79:76.

У саставу Србије поново није било Милоша Теодосића, док су стандардно одсуствовали због повреда Немања Недовић и Марко Симоновић.

Најефикаснији у победничком саставу био је Владимир Лучић са 22 поена, док су га пратили Бобан Марјановић са 12 и Огњен Кузмић са 10 поена.

Код гостију, бољи од осталих био је Матеуж Понитка са 22 поена, а једино су га испратили Еј Џеј Слотер са 11 и Пржемек Карновски са 10 поена.

Србија наставља у победничком ритму у оквиру припрема за предстојеће Европско првенство. Орлови су у свом првом мечу Суперкупа који се организује у немачком граду Хамбургу савладали репрезентацију Пољске резултатом 85:78.

Било је неизвесно до самог краја када је прво Владимир Штимац дао важне поене са пенала, да би Богдан Богдановић одбраном и контром одвео наш тим до победе.

Може се рећи да је ово био добар изазов за наше репрезентативце, није играо Милош Теодосић, као ни Мирослав Радуљица који неће путовати на првенство (као и Симоновић,Недовић неизвестан), али су Орлови успели да на искуство савладају шутерски опасног противника.

За тај подухват треба похвалити Владимира Лучића који је са 22 поена био најбољи и најфикаснији у нашем тиму. Наставио је да пружа одличне партије у националном дресу. Као и центри на које је пала одговорност после догађаја са Радуљицом.

А, није све било сјајно у нашој игри на самом старту. Пољаци су мало боље започели меч. Добро су шутирали за три поена преко играча Иберостара Понитке, а и било је јасно да су ушли јако мотивисано с обзиром да су знали ко им је са друге стране терена.

Орлови су мало имали проблема са организацијом игре, али све је постало много лакше када је у игру ушао Богдан Богдановић, па су играчи Александра Ђорђевића дошли до резултатске равнотеже у првој четвртини (15:15).

Било је јасно да наш тим има шири састав, али и да Милош Теодосић недостаје. Баш је у појединим моментима било видљиво да недостаје она његова магија и повезивање позиција тима. Пољаци су се превише ослањали на шут из даљине, а Богдановић је одскакао квалитетом и противник није имао решење за његову игру, поготово улазе где је погађао и са леве и са десне стране.

У свим досадашњим припремним утакмицама друга четвртина се показала као право оружје Србије. Тако је било и сада. Затегла се одбрана (Лазић), почели контранапади (Бирчевић),  Гудурић је дао тројку, Боби Марјановић је погодио кошеве из рекета, Лучић је био јако расположен и то је одмах личило на оно стандардно млевење ривала ритмом.

Управо је та добра одбрана и надмоћ у унутрашњој игри била превага у којој Пољска није могла да се носи са Орловима који су, утисак је, одиграли колико је било потребно у наставку и одржавали предност на сигурној цифри све до последњег минута када су на искуство преломили меч.

Најефикаснији у редовима наше репрезентације био је поменути Владимир Лучић, док се код Пољака истакао млади Понитка са 22 дата поена. Заиста селектора Ђорђевића може да радује игра његвог пулена из Бајерна. Као и центарске линије Кузмић (10п, 7ск) -Марјановић (12п) - Штимац (7п).

Србија сутра игра свој други меч на турниру, а противник ће бити Русија која је данас поражена од домаћина Немачке.

РЕЗУЛТАТИ

Немачка - Русија 79:76 (19:21, 20:20, 17:19, 23:16)
/Шредер 28 - Воронцевич 22/

ПОЉСКА - СРБИЈА 78:85 (19:25, 18:18, 21:21, 20:21)

ПОЉСКА: Лампе, Соколовски, Цел 3, Слотер 11, Кулиг 10, Замојски 2, Понитка 22, Вачински 7, Кошарек 6, Мазурчак, Гјело 5, Карновски 10, Грушецки 2, Хричањук

СРБИЈА: Мачван 8, Богдановић 8, Калинић 4, Лучић 22, Милосављевић 2, Бирчевић 4, Штимац 7, Лазић, Мицић 2, Гудурић 3, Јовић 3, Кузмић 10п, 7ск, Марјановић 12

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар