Илиев: Антифудбал, катастрофа!

Спортски директор Партизана "грми" после меча са Видеотоном. "Гледали смо антифудбал, Партизан који не желимо, лошег Суму и Јанковића". Илиев похвалио Јевтовића, штопера Милетића и Стојковића.

Фудбал 18.08.2017 | 18:15
Илиев: Антифудбал, катастрофа!
Општи утисак је да навијачи нису баш ништа пропустили у четвртак увече на стадиону у Хумској, где су Партизан и Видеотон одиграли прву утакмицу плеј-офа за Лигу Европе (0:0).

Дан после меча позвали смо спортског директора "парног ваљка" Ивицу Илијева, који дели мишљење да је виђен досадан фудбал.

"Шаховски ружан, антифудбал. Катастрофа", оцена је меча оперативца српског шампиона.

"Утакмица је била никаква. Колико сам био поносан на момке и екипу после Олимпијакоса у Атини, толико сам сада разочаран. Посебне критике хтео бих да упитим Сејдуби Суми и Марку Јанковићу", био је директан Илиев.

"Они су показали против Олимпијакоса да знају пуно и да могу да играју на највишем нивоу, а ништа од тога нисам видео у четвртак. То је недопустиво. Морају да схвате шта за Партизан значи улазак у Лигу Европе, за целу сезону, за живот клуба", наставио је љутито спортски директор.

Посебно га је разочарао Сума, најскупље појачање у историји клуба.

"Он је странац и мора да прави разлику, а то нисам видео. На њему је да преузме одговорност, да тражи, узме лопту, да пређе двојицу и да реши. Не сме овако да игра."

Од Јанковића тражи да буде одлучнији и да се подреди екипи.

"Марко мора да игра за екипу, саиграче. Захтевам да буде конкретнији, одлучнији с лоптом, јер нама не требају његови дриблинзи на 40 метара од гола. Као што сам рекао, показали су против Грка, а то није било тако давно, да могу и како треба."

Илиев је имао и кога да похвали.

"Похвале за приказано против Мађара заслужују Марко Јевтовић и штопер Немања Милетић. Поново се осећа хемија у одбрани, а круна свега, можда и потез двомеча је одбрана Владимира Стојковића у финишу меча. То је конкретан доказ колико нам значи", рекао је Илиев.

Директор црно-белих и даље сматра да је Партизан квалитетнији од Видеотона, али то не увећава његове шансе пред реванш.

"Шансе су још увек 50-50. Убеђен сам да смо квалитетнији, али екипа мора да схвати колико за клуб значи пласман у Лигу Европе. То нам је и био циљ на почетку, пласман у једно од два европска такмичења. Недопустиво је да буду задовољни резултатом 0:0 против Видеотона. То није Партизан", подвукао је Илиев.

Реванш меч игра се у четвртак у Фелчуту. У међувремену је и Партизан одложио утакмицу 6. кола Суперлиге против Напретка, тако да црно-бели имају довољно времена да поправе и дотерају ствари у екипи до новог сусрета са Видеотоном.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар