СЛС: Одложен и меч Партизан – Напредак!

Утакмица шестог кола Суперлиге између Партизана и Напретка одложена је и неће бити одиграна овог викенда.  Партизан тражио и добио одлагање утакмице 6. кола Суперлиге Србије против Напретка. "У интересу српског фудбала", пише у саопштењу Заједнице суперлигаша.

Фудбал 18.08.2017 | 15:15
СЛС: Одложен и меч Партизан – Напредак!
Партизан је требало да у Хумској угости Напредак, али је сусрет одложен како би шампион Србије имао више времена да се припреми за реванш против Видеотона.

'Црно-бели' у четвртак играју другу утакмицу, када ће гостовати у Мађарској, након 0:0 у Београду.

Ово је други меч шестог кола који је одложен, пошто Борац и Црвена звезда неће играти током викенда због лошег стања терена у Чачку.

Нови термин ће бити накнадно објављен.

Требало је да Партизан и Напредак одиграју меч 6. кола Суперлиге у недељу у Хумској. Али, неће. Бар не у том термину.

Из Партизана су медији обавештени о одлагању. Не и о разлогу одлагања, већ су упућени на сајт Суперлиге. Незванично, Партизан је замолио да играчи буду поштеђени напора играња утакмице у недељу како би били одморнији за реванш меч против Видеотона у Мађарској у коју одлазе аутобусом.

Заједница Суперлиге, али и крушевачки Напредак су одговорили позитивно на молбу.

Потврда ове информације стигла је кроз саопштење Заједнице суперлигаша:

"Сходно захтеву ФК Партизан, обавештавамо вас да се утакмица 6. кола Суперлиге Србије између ФК Партизан и ФК Напредак одлаже због пружања пуне подршке српским клубовима у последњем колу квалификација за лигу Европе. Оваква одлука донета је због поштовања општег интереса српског фудбала, а у циљу што успешнијег наступа ФК Партизан у европским такмичењима. Једини мотив за доношење овакве одлуке је искључиво спортске природе, јер би се евентуалним пласманом наша два клуба у лиги Европе знатно повећао национални којефицијент од кога користи имају сви домаћи клубови, а Србија би после више од десет година имала два представника у групној фази лиге Европе".

Утакмица ће бити заказана у првом слободном термину у зависности од успеха ФК Партизан у квалификацијама за лигу Европе, додаје се у саопштењу.

Одлука је изненадила све, па и ТВ Арена спорт као носиоца права на преносе утакмица Суперлиге. Занимљиво да ни у Партизану данас пре подне нису знали за одлагање (тачније, нису знали да ли ће им се изажи у сусрет), јер је на сајту објављен апел навијачима-добровољним даваоцима крви да у недељу дају драгоцену течност а у замену ће добити карту за ову утакмицу.

Важна порука, важнија од тога када ће бити одиграна ова утакмица јесте: акција добровољног давања крви ће СВАКАКО БИТИ ОРГАНИЗОВАНА у недељу, 20. августа у ресторану стадиона "Партизан", а карте које ће добровољни даваоци добити, важиће за меч Партизан - Напредак у термину који буде накнадно одређен.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар