SLS: Odložen i meč Partizan – Napredak!

Utakmica šestog kola Superlige između Partizana i Napretka odložena je i neće biti odigrana ovog vikenda.  Partizan tražio i dobio odlaganje utakmice 6. kola Superlige Srbije protiv Napretka. "U interesu srpskog fudbala", piše u saopštenju Zajednice superligaša.

Fudbal 18.08.2017 | 15:15
SLS: Odložen i meč Partizan – Napredak!
Partizan je trebalo da u Humskoj ugosti Napredak, ali je susret odložen kako bi šampion Srbije imao više vremena da se pripremi za revanš protiv Videotona.

'Crno-beli' u četvrtak igraju drugu utakmicu, kada će gostovati u Mađarskoj, nakon 0:0 u Beogradu.

Ovo je drugi meč šestog kola koji je odložen, pošto Borac i Crvena zvezda neće igrati tokom vikenda zbog lošeg stanja terena u Čačku.

Novi termin će biti naknadno objavljen.

Trebalo je da Partizan i Napredak odigraju meč 6. kola Superlige u nedelju u Humskoj. Ali, neće. Bar ne u tom terminu.

Iz Partizana su mediji obavešteni o odlaganju. Ne i o razlogu odlaganja, već su upućeni na sajt Superlige. Nezvanično, Partizan je zamolio da igrači budu pošteđeni napora igranja utakmice u nedelju kako bi bili odmorniji za revanš meč protiv Videotona u Mađarskoj u koju odlaze autobusom.

Zajednica Superlige, ali i kruševački Napredak su odgovorili pozitivno na molbu.

Potvrda ove informacije stigla je kroz saopštenje Zajednice superligaša:

"Shodno zahtevu FK Partizan, obaveštavamo vas da se utakmica 6. kola Superlige Srbije između FK Partizan i FK Napredak odlaže zbog pružanja pune podrške srpskim klubovima u poslednjem kolu kvalifikacija za ligu Evrope. Ovakva odluka doneta je zbog poštovanja opšteg interesa srpskog fudbala, a u cilju što uspešnijeg nastupa FK Partizan u evropskim takmičenjima. Jedini motiv za donošenje ovakve odluke je isključivo sportske prirode, jer bi se eventualnim plasmanom naša dva kluba u ligi Evrope znatno povećao nacionalni kojeficijent od koga koristi imaju svi domaći klubovi, a Srbija bi posle više od deset godina imala dva predstavnika u grupnoj fazi lige Evrope".

Utakmica će biti zakazana u prvom slobodnom terminu u zavisnosti od uspeha FK Partizan u kvalifikacijama za ligu Evrope, dodaje se u saopštenju.

Odluka je iznenadila sve, pa i TV Arena sport kao nosioca prava na prenose utakmica Superlige. Zanimljivo da ni u Partizanu danas pre podne nisu znali za odlaganje (tačnije, nisu znali da li će im se izaži u susret), jer je na sajtu objavljen apel navijačima-dobrovoljnim davaocima krvi da u nedelju daju dragocenu tečnost a u zamenu će dobiti kartu za ovu utakmicu.

Važna poruka, važnija od toga kada će biti odigrana ova utakmica jeste: akcija dobrovoljnog davanja krvi će SVAKAKO BITI ORGANIZOVANA u nedelju, 20. avgusta u restoranu stadiona "Partizan", a karte koje će dobrovoljni davaoci dobiti, važiće za meč Partizan - Napredak u terminu koji bude naknadno određen.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar