Одјеци краснодарске битке: Браво Звездо!

Црвена звезда се из Русије враћа поносна и пуна очекивања упркос поразу.

Фудбал 18.08.2017 | 19:45
Одјеци краснодарске битке: Браво Звездо!
По доласку на аеродром у Краснодару после првог дуела последње рунде квалификација за Лигу Европе против истоименог (пре)богатог руског клуба, фудбалери Црвене звезде поздрављени су од својих навијача који су их уживо бодрили аплаузом и овацијама.

Можда звучи чудно имајући у виду да су изгубили 2:3, али је таква реакција била потпуно оправдана.
Упркос свим препрекама са којима су се сусрели, момци у црвено-белим дресовима смогли су снаге да се издигну и дођу до резултата који чува наду, па чак и увећава наду у играње групне фазе европског такмичења после десет година.

Владан Милојевић је заслужио све похвале за храбру и офанзивнију поставку од оне која се очекивала за почетак утакмице, а посебно за потез када је око 70. минута, при резултату 3:1 за Краснодар, извео штопера Бабића и убацио центарфора Пешића. Одавно није виђен такав потез неког Звездиног тренера у утакмици толике важности.

Награда је стигла експресно, у виду Пешићевог поготка из првог контакта са лоптом.

Рећи ће неко да је Звезда примила чак три гола, да је у првих 20 минута деловала као "пала с Марса", али не сме се заборавити да су тиму недостајала двојица немерљиво значајних играча за одбрану.

Иако су кратко у клубу, повређени Бранко Јовичић и Милан Родић показали су да је слика прилично другачија када су њих двојица на терену од оне када су поред њега.

Јовичића је повратком на место задњег везног покушао да одмени Ле Талек, док је уместо Родића опет са капитеском траком око руке саиграче извео Душан Анђелковић. И један и други ималу су велике проблеме у дуелима са растрчаним и снажним домаћим играчима.

Милан Борјан, такође, није имао свој дан, али је и поред неколико испуштених лопти успео у финишу утакмице да спречи противника да дође до четвртог гола, а хладном главом и брзом реакцијом када је моментално испуцао лопту која му се вратила у руке после пречке, значајно је допринео да не буде признат гол Михаилу Ристићу.

Што се тиче "везаних ногу" Звездиним играчима у уводним минутима, донекле их оправдава амтосфера на фасцинантном стадиону Краснодара. Период од када играчи изађу из свлачионице и у тунелу чекају да их судије поведу на терен, па до минут-два од првог судијског звиждука, више подсећа на полетање "спејс шатла" него на фудбалску утакмицу.

Већина Звездиних играча по први пут сусрела се са таквом атмосфером и квалитетом стадиона и травнате подлоге, те је разумљиво зашто нису били од старта максимално концентрисани.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар