Odjeci krasnodarske bitke: Bravo Zvezdo!

Crvena zvezda se iz Rusije vraća ponosna i puna očekivanja uprkos porazu.

Fudbal 18.08.2017 | 19:45
Odjeci krasnodarske bitke: Bravo Zvezdo!
Po dolasku na aerodrom u Krasnodaru posle prvog duela poslednje runde kvalifikacija za Ligu Evrope protiv istoimenog (pre)bogatog ruskog kluba, fudbaleri Crvene zvezde pozdravljeni su od svojih navijača koji su ih uživo bodrili aplauzom i ovacijama.

Možda zvuči čudno imajući u vidu da su izgubili 2:3, ali je takva reakcija bila potpuno opravdana.
Uprkos svim preprekama sa kojima su se susreli, momci u crveno-belim dresovima smogli su snage da se izdignu i dođu do rezultata koji čuva nadu, pa čak i uvećava nadu u igranje grupne faze evropskog takmičenja posle deset godina.

Vladan Milojević je zaslužio sve pohvale za hrabru i ofanzivniju postavku od one koja se očekivala za početak utakmice, a posebno za potez kada je oko 70. minuta, pri rezultatu 3:1 za Krasnodar, izveo štopera Babića i ubacio centarfora Pešića. Odavno nije viđen takav potez nekog Zvezdinog trenera u utakmici tolike važnosti.

Nagrada je stigla ekspresno, u vidu Pešićevog pogotka iz prvog kontakta sa loptom.

Reći će neko da je Zvezda primila čak tri gola, da je u prvih 20 minuta delovala kao "pala s Marsa", ali ne sme se zaboraviti da su timu nedostajala dvojica nemerljivo značajnih igrača za odbranu.

Iako su kratko u klubu, povređeni Branko Jovičić i Milan Rodić pokazali su da je slika prilično drugačija kada su njih dvojica na terenu od one kada su pored njega.

Jovičića je povratkom na mesto zadnjeg veznog pokušao da odmeni Le Talek, dok je umesto Rodića opet sa kapiteskom trakom oko ruke saigrače izveo Dušan Anđelković. I jedan i drugi imalu su velike probleme u duelima sa rastrčanim i snažnim domaćim igračima.

Milan Borjan, takođe, nije imao svoj dan, ali je i pored nekoliko ispuštenih lopti uspeo u finišu utakmice da spreči protivnika da dođe do četvrtog gola, a hladnom glavom i brzom reakcijom kada je momentalno ispucao loptu koja mu se vratila u ruke posle prečke, značajno je doprineo da ne bude priznat gol Mihailu Ristiću.

Što se tiče "vezanih nogu" Zvezdinim igračima u uvodnim minutima, donekle ih opravdava amtosfera na fascinantnom stadionu Krasnodara. Period od kada igrači izađu iz svlačionice i u tunelu čekaju da ih sudije povedu na teren, pa do minut-dva od prvog sudijskog zvižduka, više podseća na poletanje "spejs šatla" nego na fudbalsku utakmicu.

Većina Zvezdinih igrača po prvi put susrela se sa takvom atmosferom i kvalitetom stadiona i travnate podloge, te je razumljivo zašto nisu bili od starta maksimalno koncentrisani.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar