Ромина потрага за крилом...!

Потпуни ћорсокак или појачање у минут до 12? Замена за Мохамеда Салаха се чека већ два месеца, а није искључено да потрага потраје до последњих тренутака летње пијаце.

Фудбал 19.08.2017 | 22:00
Ромина потрага за крилом...!
Рома овог лета није могла да се ухвати у коштац са најбогатијим тимовима Европе, па чак ни Италије. Ђалороси се нису били део потпуног трансфер лудила, довели су 10 солидних играча за око 80.000.000 евра, али се очекивало да ће се у главном граду Италије догодити један мегатрансфер и ангажовање великог појачања. Ипак, дуги и неуспошни преговори са Лестером око Мареза показали су финансијску немоћ Римљана у овом тренутку.

Алжирац је био прескуп, па се спортски директор Монћи окренуо алтернативним решењима, али су и она у овом тренутку миљама далеко од римског Олимпика. Уколико остане у Јувентусу, Хуан Квадрадо ће бити резервна опција код Масимилијана Алегрија, док би за екипу Еузебија ди Франческа представљао капиталну инвестицију. Ипак, његово обештећење не би било мање од 30.000.000 евра, па је у први план искочио суперталентовани Мароканац из Барселоне, Мунир ел Хадади, који је знатно повољнији - око 20.000.000 евра.

Вучица ће и ту суму покушати да спусти, мада Каталонци нису превише расположени за ценкање. Такође, поставља се питање и да ли би 21-годишњи офанзивац Роми одмах донео непходан квалитет, јер Римљани у својим редовима имају довољно играча чије се развој мора сачекати. Један од њих је и млади Марко Туминело, којем се предвиђа блистава будућност. Са друге стране, са Квадрадом би добили оно што се очекује.

Извесно да се било какви преговори када је Рома у питању неће брзо завршити, а уколико се догоди и да они пропадну, управа Вучице ће кренути у коначну офанзиву према готово заборављеном Доменику Берардију. Цена нападача Сасуола на почетку прелазног рока износила је 30.000.000 евра, што је у том тренутку било превише за Римљане, који би у последњим тренуцима прелазног рока могли да заврше трансфер играча који је био један од главних адута Еузебија ди Франческа у Сасуолу.

Мохамед Салах је у Ливерпул отишао још крајем јуна, а Ромина потрага за његовим наследником траје тачно два месеца. Није искључено да се „сапуница“ оконча 31. августа у минут до поноћи.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар