Romina potraga za krilom...!

Potpuni ćorsokak ili pojačanje u minut do 12? Zamena za Mohameda Salaha se čeka već dva meseca, a nije isključeno da potraga potraje do poslednjih trenutaka letnje pijace.

Fudbal 19.08.2017 | 22:00
Romina potraga za krilom...!
Roma ovog leta nije mogla da se uhvati u koštac sa najbogatijim timovima Evrope, pa čak ni Italije. Đalorosi se nisu bili deo potpunog transfer ludila, doveli su 10 solidnih igrača za oko 80.000.000 evra, ali se očekivalo da će se u glavnom gradu Italije dogoditi jedan megatransfer i angažovanje velikog pojačanja. Ipak, dugi i neuspošni pregovori sa Lesterom oko Mareza pokazali su finansijsku nemoć Rimljana u ovom trenutku.

Alžirac je bio preskup, pa se sportski direktor Monći okrenuo alternativnim rešenjima, ali su i ona u ovom trenutku miljama daleko od rimskog Olimpika. Ukoliko ostane u Juventusu, Huan Kvadrado će biti rezervna opcija kod Masimilijana Alegrija, dok bi za ekipu Euzebija di Frančeska predstavljao kapitalnu investiciju. Ipak, njegovo obeštećenje ne bi bilo manje od 30.000.000 evra, pa je u prvi plan iskočio supertalentovani Marokanac iz Barselone, Munir el Hadadi, koji je znatno povoljniji - oko 20.000.000 evra.

Vučica će i tu sumu pokušati da spusti, mada Katalonci nisu previše raspoloženi za cenkanje. Takođe, postavlja se pitanje i da li bi 21-godišnji ofanzivac Romi odmah doneo nephodan kvalitet, jer Rimljani u svojim redovima imaju dovoljno igrača čije se razvoj mora sačekati. Jedan od njih je i mladi Marko Tuminelo, kojem se predviđa blistava budućnost. Sa druge strane, sa Kvadradom bi dobili ono što se očekuje.

Izvesno da se bilo kakvi pregovori kada je Roma u pitanju neće brzo završiti, a ukoliko se dogodi i da oni propadnu, uprava Vučice će krenuti u konačnu ofanzivu prema gotovo zaboravljenom Domeniku Berardiju. Cena napadača Sasuola na početku prelaznog roka iznosila je 30.000.000 evra, što je u tom trenutku bilo previše za Rimljane, koji bi u poslednjim trenucima prelaznog roka mogli da završe transfer igrača koji je bio jedan od glavnih aduta Euzebija di Frančeska u Sasuolu.

Mohamed Salah je u Liverpul otišao još krajem juna, a Romina potraga za njegovim naslednikom traje tačno dva meseca. Nije isključeno da se „sapunica“ okonča 31. avgusta u minut do ponoći.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar