БЛ: Нова сезона, стара прича!

Бајерн и Леверкузен отварају 55. издање Бундеслиге.

Фудбал 18.08.2017 | 17:00
БЛ: Нова сезона, стара прича!
У црвеном углу имамо Бајерн, петоструког узастопног шампиона Немачке и главног кандидата за нову титулу, која би му била 28. у историји, а у супротном Леверкузен, клуб у транзицији који је донедавно био у врху фудбала у земљи светских првака и пред којим је, највероватније, још једна туробна сезона у којој ће му зачеље табеле бити ближе од места која воде у Европу.

Нема потребе да се превише бавимо екипом коју води Карло Анчелоти, мада су бледе партије Бавараца у припремном периоду ставиле Италијана под лупу јавности. Чињеница је да после пензионисања дугогодишњег дефанзивног универзалца и капитена Филипа Лама, те генијалног везисте Ћабија Алонса Бајерн још тражи праву игру, али довео је адекватне замене којима је потребно мало времена да се уклопе у Карлетов систем.

Леверкузенове муке много су веће. Аспиринџије су продале штопере Омера Топрака и Кирјакоса Пападопулоса, главног креативца Хакана Чалханоглуа и голгетера Хавијера Чичарита Ернандеза, а на БајАрену стигао је само повредама опхрвани Свен Бендер(узгред, мале су шансе да се у петак нађе у протоколу, што важи и за репрезентативно крило Јулијана Бранта). Нови тренер Хајко Херлих има лимитирану екипу у којој доминирају ветерани и талентовани, али неискусни играчи, што је премало за запаженија остварења. Уосталом, већ у мечу националног Купа са трећелигашем Карлсруеом, који је побеђен тек после продужетака јасно се видело да Леверкузен ни изблиза не подсећа на онај тим који је под тренерском палицом Роџера Шмита силовитим темпом ломио ривала и стварао шансе као на покретној траци.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

БАЈЕРН

ИНТЕР (Н), ПРИЈАТЕЉСКА 0:2
ЛИВЕРПУЛ  (Д), ПРИЈАТЕЉСКА 0:3 
НАПОЛИ  (Д), ПРИЈАТЕЉСКА 0:2
ДОРТМУНД (Г), СУПЕРКУП НЕМАЧКЕ 2:2 – ПЕН 5:4
ХЕМНИЦ  (Г), КУП НЕМАЧКЕ 5:0

ЛЕВЕРКУЗЕН

САНДХАУЗЕН (Г), ПРИЈАТЕЉСКА 2:3
АНТАЛИЈА (Н), ПРИЈАТЕЉСКА 1:1
ЛАЦИО (Н), ПРИЈАТЕЉСКА 1:3
СЕЛТА  (Д), ПРИЈАТЕЉСКА 3:3 
КАРЛСРУЕ (Г), КУП НЕМАЧКЕ 0:0 – ПЕН. 3:0

МЕЂУСОБНИ СКОР
76           44           16           16           141:88

НЕМАЧКА 1 - 1. коло

Петак
20.30 Бајерн - Леверкузен

Субота
15.30 Хофенхајм - Вердер
15.30 Хамбургер - Аугзбург
15.30 Херта - Штутгарт
15.30 Мајнц - Хановер
15.30 Волфзбург - Дортмунд
18.30 Шалке - РБ Лајпциг

Недеља
15.30 Фрајбург - Ајнтрахт
18.00 Менхенгладбах - Келн

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар