BL: Nova sezona, stara priča!

Bajern i Leverkuzen otvaraju 55. izdanje Bundeslige.

Fudbal 18.08.2017 | 17:00
BL: Nova sezona, stara priča!
U crvenom uglu imamo Bajern, petostrukog uzastopnog šampiona Nemačke i glavnog kandidata za novu titulu, koja bi mu bila 28. u istoriji, a u suprotnom Leverkuzen, klub u tranziciji koji je donedavno bio u vrhu fudbala u zemlji svetskih prvaka i pred kojim je, najverovatnije, još jedna turobna sezona u kojoj će mu začelje tabele biti bliže od mesta koja vode u Evropu.

Nema potrebe da se previše bavimo ekipom koju vodi Karlo Ančeloti, mada su blede partije Bavaraca u pripremnom periodu stavile Italijana pod lupu javnosti. Činjenica je da posle penzionisanja dugogodišnjeg defanzivnog univerzalca i kapitena Filipa Lama, te genijalnog veziste Ćabija Alonsa Bajern još traži pravu igru, ali doveo je adekvatne zamene kojima je potrebno malo vremena da se uklope u Karletov sistem.

Leverkuzenove muke mnogo su veće. Aspirindžije su prodale štopere Omera Topraka i Kirjakosa Papadopulosa, glavnog kreativca Hakana Čalhanoglua i golgetera Havijera Čičarita Ernandeza, a na BajArenu stigao je samo povredama ophrvani Sven Bender(uzgred, male su šanse da se u petak nađe u protokolu, što važi i za reprezentativno krilo Julijana Branta). Novi trener Hajko Herlih ima limitiranu ekipu u kojoj dominiraju veterani i talentovani, ali neiskusni igrači, što je premalo za zapaženija ostvarenja. Uostalom, već u meču nacionalnog Kupa sa trećeligašem Karlsrueom, koji je pobeđen tek posle produžetaka jasno se videlo da Leverkuzen ni izbliza ne podseća na onaj tim koji je pod trenerskom palicom Rodžera Šmita silovitim tempom lomio rivala i stvarao šanse kao na pokretnoj traci.

POSLEDNJIH PET

BAJERN

INTER (N), PRIJATELJSKA 0:2
LIVERPUL  (D), PRIJATELJSKA 0:3 
NAPOLI  (D), PRIJATELJSKA 0:2
DORTMUND (G), SUPERKUP NEMAČKE 2:2 – PEN 5:4
HEMNIC  (G), KUP NEMAČKE 5:0

LEVERKUZEN

SANDHAUZEN (G), PRIJATELJSKA 2:3
ANTALIJA (N), PRIJATELJSKA 1:1
LACIO (N), PRIJATELJSKA 1:3
SELTA  (D), PRIJATELJSKA 3:3 
KARLSRUE (G), KUP NEMAČKE 0:0 – PEN. 3:0

MEĐUSOBNI SKOR
76           44           16           16           141:88

NEMAČKA 1 - 1. kolo

Petak
20.30 Bajern - Leverkuzen

Subota
15.30 Hofenhajm - Verder
15.30 Hamburger - Augzburg
15.30 Herta - Štutgart
15.30 Majnc - Hanover
15.30 Volfzburg - Dortmund
18.30 Šalke - RB Lajpcig

Nedelja
15.30 Frajburg - Ajntraht
18.00 Menhengladbah - Keln

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar