"Ало, Индијанац, ниси играо за Партизан!"

"Јесам, рекао сам му", признао је новинарима у Краснодару фудбалер Црвене звезде и онда испричао шта се догодило. . .

Фудбал 18.08.2017 | 10:15
"Ало, Индијанац, ниси играо за Партизан!"
Фудбалери Црвене звезде знали су јако добро шта са лоптом уме њихов дојучерашњи саиграч, Михаило Ристић, али то знање нису користили на прави начин.

Левоноги "бомбардер" био је један од најбољих актера бурне утакмице у Краснодару у којој су црвено-бели успели да извуку солидан резултат пред реванш на "Маракани".

Ристићеви ударци са дистанце правили су много проблема голману Милану Борјану, који је успео само да кратко одбије његов шут код првог гола руског тима, а онда и рутински одглуми сталоженост код Ристићевог непризнатог евро-гола.

Према многим мишљењима, управо би Ристићу требало да припадне епитет играча прве од две најважније утакмице у сезони - из угла његових бивших клупских колега, али не и бивших пријатеља.

Пре и после меча добри другари, а током утакмице љути ривали, Ристић и бек Црвене звезде Филип Стојковић, имали су занимљив разговор на "Краснодар стадиону".

"Јесам, рекао сам му: 'Ало, индијанац, ниси играо у Партизану него у Звезди. Шта си запео!?", рекао је са осмехом на лицу Стојковић репортерима који су на далеком путу пратили црвено-бели табор.

Потом се мало узбиљио.

"Стварно је добро одиграо, показао је да је професионалац. Нормално је да жели да се докаже у новом клубу", нагласио је неуморни бек црвено-белих.

Ристић је у првој утакмици против Црвене звезде у каријери постигао и гол, али он није признат превидом комплетног судијског тима.

"На нашу срећу, судија им није признао чист гол. Видео сам да је лопта прешла линију, али сам се одмах продрао и рекао Борјану да је испуца. Та његова реакција је можда и била кључна", сложио се Стојковић са нашом оценом да је хладнокрвност голмана црвено-белих допринела да литванске судије остану у заблуди да ли је лопта прешла црту или не.

О самој утакмици…

"Нисмо задовољни јер смо изгубили, али јесмо зато што смо дали два гола у гостима. Носимо добар резултат у Београд, иако смо доживели пораз. Надао сам се да ћемо дати један гол, дали смо два. Голове смо примили после наших грешака, послебно код корнера, иако смо на тренизнима тим стварима посвећивали посебну пажњу", рекао је један од новајлија у тиму такође новог тренера, Владана Милојевића.

О реваншу…

"Сигуран сам да ћемо бити много агресивнији у реваншу и да ћемо на крилима публике надокнадити заостатак", кратко је прокоментарисао Стојковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар