Свјетски лидери: Осуда за напад

Свјетски званичници данас су осудили терористички напад у Барселони и изразили подршку шпанским властима и народу, понудивши им помоћ.

Свијет 17.08.2017 | 22:50
Свјетски лидери: Осуда за напад
Њемачка канцеларка Ангела Меркел изразила је револт због напада у Барселони, саопштено је из њеног кабинета.



"Ми са дубоком тугом мислимо на жртве страшног напада у Барселони - наша солидарност и пријатељство су уз шпански народ", навео је на Тwиттеру портпарол Меркелове Штефан Зајберт.

Француски предсједник Емануел Макрон такође је изразио солидарност са Шпанијом.



"Ми остајемо уједињени и одлучни", навео је Макрон на Тwиттеру, описујући напад као "трагичан" и додајући да су његове мисли уз жртве.

Велика Британија "стоји уз Шпанију против терора", саопштила је британска премијерка Тереза Меј након напада у Барселони.



"Моје мисли су уз жртве данашњег ужасног напада у Барселони као и уз припаднике хитних служби", навела је она.

Шпански премијер Маријано Рахој поручио је да ће координисати напоре у циљу јачања безбедности након што је данас по подне комби улетео међу пешаке у Барселони, а напад, који су шпанске власти окарактерисале као терористички, осудила је шпанска Краљевска палата.

Палата је починиоце напада назвала "убицама, обичним криминалцима који нас неће терорисати".

"Барселона је цијела Шпанија. Лас Рамблас ће поново бити за све", наводи се у саопштењу Краљевске палате објављеном на Тwиттеру.

"Максимална координација како би се нападачи ухапсили, безбедност појачала и пружила помоћ свима који су угрожени", истакао је он.

У одвојеном твиту, истакао је да "терористи никада неће уништити јединствен народ који воли слободу, а не варваризам" и поручио да је цијела Шпанија уз жртве и њихове породице.

Трамп: САД спремне да помогну шпанским властима

Амерички предсједник Доналд Трамп је данас саопштио да су САД спремне да помогну шпанским властима након, како је рекао, "терористичког напада" у Барселони.



"САД осуђују терористички напад у Барселони и ми ћемо учинити штагод је неопходно да помогнемо", навео је Трамп на Тwиттеру.

"Будите јаки и чврсти, волимо вас!" написао је Трамп.

У Барселони је данас у терористичком нападу, како су навели званичници, најмање 13 особа погинуло, а 80 рањено.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пулени

17.08.2017 22:38

Све су то саудијски пулени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

18.08.2017 06:21

Ти,такозвани свјетски лидери ништа друго нису у стању да учине сем да осуде нападе и пруже подршку властима. А искључиви су кривци за тероризам због своје освајачке и хегемонистичке политике. Добрим дијелом су они створили терористичке организације. Петљају се у унутрашње ствари свих држава, постављају власт, завађају народе и стварају ратове због новца,моћи и нафте.

ОДГОВОРИТЕ