Носила бурку у парламенту

Аустралијски сенатор Полин Хенсон носила је данас бурку у парламенту у оквиру своје кампање за забрану одјевних предмета који покривају читаво тијело, попут ове традиционалне муслиманске одјеће.

Свијет 17.08.2017 | 10:45
Носила бурку у парламенту
Овај потез дочекан је критикама из власти и муслиманске заједнице.

Хенсонова је сједила на свом мјесту у парламенту око 20 минута покривена црном бурком, а потом ју је скинула и позвала да оваква одјећа буде забрањена на јавним мјестима због националне безбједности.

“Драго ми је што могу ово да скинем, зато што то не припада овом парламенту”, рекла је Хенсонова у обраћању Сенату.



Лидер ултрадесничарске странке Једна нација додала је да мора бити склоњена свака особа која уђе у банку, суд или било коју јавну зграду носећи “фантомку” или шљем.

“Зашто то није слуичај са неким ко покрива своје лице и не може бити идентификован?”, упитала је Хенсонова.

Она је постала позната током деведесетих по оштром противљењу имиграцији из Азије, а у посљедњих неколико година води кампању против традиционалне исламске одјеће и грађења џамија. Њена странка има четири сенатора.

Државни тужилац Аустралије Џорџ Брендис критиковао је Хенсонову и рекао јој да зна да она није муслиманка и да треба да буде веома пажљива да не би увриједила вјерска осјећања осталих Аустралијанаца.

Потпредсједник Исламског савјета државе Викторија Адел Салман изјавио је да потез Хенсонове представља омаловажавање њеног положаја.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мрцевци

17.08.2017 09:09

ТАЈ НАРОД ЗАОСТАЈЕ ВЈЕКОВИМА ЗА ДРУГИМ НАРОДИМА И ТЕ ЗЕНЕ СУ РОБОВИ НАМЕТНУТЕ ТРАДИЦИЈЕ И НИЈЕ МИ ЈАСНО ДА ТАКВЕ ЗЕНЕ ЗАВРСЕ ВИСОКЕ СКОЛЕ ,ВОЗЕ ЛУКСУЗНЕ АУТОМОБИЛЕ А ТО НЕ СКИДАЈУ СА ЛИЦА И СУМЊА СЕ ПОЈАВЉУЈЕ ДА ТО ВИСЕ НИЈЕ ТРАДИЦИЈА НЕГО ПРОВОКАЦИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрчо

17.08.2017 10:00

Некоме је провокација када се педери држе за ручице, некоме је провокација када комшија стави нову фасаду... Гледај себе и мани се туђих живота. Живи свој живот и посјећуј зубара, ни за живу главу попу не окрећи леђа!

Name

Мрцевци

17.08.2017 13:47

Е ТО ЈЕ ВЕЦ БОЛЕСТ

Name

Ре Мрцевци

17.08.2017 16:23

Процитај бар Библију ако нецес Кур'ан.... вјеруј бице ти јасније. Постујем сваког вјерника ма које вјере био. Муслиман није онај ко мисли "зло" било коме.Муслиман није онај ко би "недај бозе" запалио вјерски објекат друге вјере. Муслимам моора мислити добро свом комсији а то је она зена сто носи бурку и не носи је јер је "затуцана" него из вјерских разлога. Ако ти ово није доста незнам ста треба јос да схватис те зене које ту одјеци носе "добровољно и из вјерских разлога". То је то укратко.

Name

А

17.08.2017 09:16

У Риму се понасај као Римљанин, цао до видјења, крај прице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоја1

17.08.2017 10:10

Знаци ли то кад додјес на одмор у Египат, Малезију, Саудиску Арабију....итд, морас носити бурку?? У муслиманском свијету се понасај као муслиман???

Name

Док се није скинула .....

17.08.2017 09:51

..... Нико није знао ко ту сједи - могао је то бити и мускарац, са све "пиротехником".

ОДГОВОРИТЕ