Тандем Звезде: Човић и Богољуб Карић?!

Занимљива вест око КК Црвена звезда мтс - Богољуб Карић се нуди Човићу!

Кошарка 17.08.2017 | 22:45
Тандем Звезде: Човић и Богољуб Карић?!
Срели су се у Будви. Лагана летња прича која би могла да се претвори у "пословну романсу".

Бизнисмен Богољуб Карић потврдио је "Вечерњим новостима" да заиста јесте заинтеерсован да уђе у КК Црвена звезда мтс, а први човек црвено-белих Небојша Човић прихвата "миг" и одговара: "Нисмо затворени ни за кога, зато ће добити званичну понуду".

Није тајна да финансијско стање у Звезди није идеално (штавише!), а плод свега је продаја говото целог тима, на челу са тренером Дејаном Радоњићем. Приходи од продаје играча искоришћени су за попуњавање неких "рупа", враћање дугова, али, наравно, и за ангажовање нових играча.

Навијачи Црвене звезде, међутим, навикли су претходних сезона на успехе и трофеје и надали су се да би ове сезоне њихов клуб могао да уради "нешто више" у Евролиги. Али, за успехе је потребан јак тим и новац, кога у овом клубу тренутно баш и нема у изобиљу.

Зато и не треба да чуди и изненађује ова вест о потенцијалном уласку Богољуба Карића у Звезду...

"Свакако да постоји наше интересовање за Звезду. Посебно је Удружење српских индустријалаца и предузетника било заинтересовано и ранијих година, али никада нисмо имали могућност да уђемо у Звезду и професионално поставимо клуб на кров света. Уопштено смо причали о клубу, што је и нормално, јер сам звездаш. Било је приче о томе да се од разних интересних група не може нормално учествовати у развоју спорта, без обзира на то колико га волиш", рекао је Карић за "Вечерње новости".

О изјави Карића, Човић најпре каже: "Интересантно..." и наставља:

"Бар откад сам ја у Црвеној звезди, она није затворена ни за кога и пошто постоји интересовање Удружења индустријалаца и предузетника, добиће званичну понуду КК Црвена звезда. И нама би било задовољство да такво еминентно удружење, у којем су проверени звездаши какав је и господин Карић, буде у Звездином пословном 'пулу'".

Човић и Карић су стари познаници још из времена режима Слободана Милошевића са којим су обојица блиско сарађивали. Карић се вратио у Србију у децембру прошле године после 12 година сакривања од власти у Србији због оптужби да је правио малверзације са својим фирмама.

Богољуб Карић је отишао из Србије, и то у тренутку када су почела саслушања за утају пореза.

Према наводима тужилаштва, истрага је вођена због сумње да су од априла 1994. године до фебруара 1997. године, током оснивања Предузећа за мобилне телекомуникације “Србија БК ПТТ доо - Мобтел” и уношења оснивачког капитала, Богољуб Карић и предузеће “БК трејд Инц”, суоснивачу “Мобтела”, присвојили 22 милиона америчких долара од разлике између стварне и лажно приказане вредности унете опреме.

Након што је Тужилаштво за организовани криминал обуставило истрагу против Карића, суд је 26. децембра 2016. године издао налог да се укине потерница. Четири дана касније, Богољуб Карић је са породицом дошао у Србију. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар