Tandem Zvezde: Čović i Bogoljub Karić?!

Zanimljiva vest oko KK Crvena zvezda mts - Bogoljub Karić se nudi Čoviću!

Košarka 17.08.2017 | 22:45
Tandem Zvezde: Čović i Bogoljub Karić?!
Sreli su se u Budvi. Lagana letnja priča koja bi mogla da se pretvori u "poslovnu romansu".

Biznismen Bogoljub Karić potvrdio je "Večernjim novostima" da zaista jeste zainteersovan da uđe u KK Crvena zvezda mts, a prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović prihvata "mig" i odgovara: "Nismo zatvoreni ni za koga, zato će dobiti zvaničnu ponudu".

Nije tajna da finansijsko stanje u Zvezdi nije idealno (štaviše!), a plod svega je prodaja govoto celog tima, na čelu sa trenerom Dejanom Radonjićem. Prihodi od prodaje igrača iskorišćeni su za popunjavanje nekih "rupa", vraćanje dugova, ali, naravno, i za angažovanje novih igrača.

Navijači Crvene zvezde, međutim, navikli su prethodnih sezona na uspehe i trofeje i nadali su se da bi ove sezone njihov klub mogao da uradi "nešto više" u Evroligi. Ali, za uspehe je potreban jak tim i novac, koga u ovom klubu trenutno baš i nema u izobilju.

Zato i ne treba da čudi i iznenađuje ova vest o potencijalnom ulasku Bogoljuba Karića u Zvezdu...

"Svakako da postoji naše interesovanje za Zvezdu. Posebno je Udruženje srpskih industrijalaca i preduzetnika bilo zainteresovano i ranijih godina, ali nikada nismo imali mogućnost da uđemo u Zvezdu i profesionalno postavimo klub na krov sveta. Uopšteno smo pričali o klubu, što je i normalno, jer sam zvezdaš. Bilo je priče o tome da se od raznih interesnih grupa ne može normalno učestvovati u razvoju sporta, bez obzira na to koliko ga voliš", rekao je Karić za "Večernje novosti".

O izjavi Karića, Čović najpre kaže: "Interesantno..." i nastavlja:

"Bar otkad sam ja u Crvenoj zvezdi, ona nije zatvorena ni za koga i pošto postoji interesovanje Udruženja industrijalaca i preduzetnika, dobiće zvaničnu ponudu KK Crvena zvezda. I nama bi bilo zadovoljstvo da takvo eminentno udruženje, u kojem su provereni zvezdaši kakav je i gospodin Karić, bude u Zvezdinom poslovnom 'pulu'".

Čović i Karić su stari poznanici još iz vremena režima Slobodana Miloševića sa kojim su obojica blisko sarađivali. Karić se vratio u Srbiju u decembru prošle godine posle 12 godina sakrivanja od vlasti u Srbiji zbog optužbi da je pravio malverzacije sa svojim firmama.

Bogoljub Karić je otišao iz Srbije, i to u trenutku kada su počela saslušanja za utaju poreza.

Prema navodima tužilaštva, istraga je vođena zbog sumnje da su od aprila 1994. godine do februara 1997. godine, tokom osnivanja Preduzeća za mobilne telekomunikacije “Srbija BK PTT doo - Mobtel” i unošenja osnivačkog kapitala, Bogoljub Karić i preduzeće “BK trejd Inc”, suosnivaču “Mobtela”, prisvojili 22 miliona američkih dolara od razlike između stvarne i lažno prikazane vrednosti unete opreme.

Nakon što je Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo istragu protiv Karića, sud je 26. decembra 2016. godine izdao nalog da se ukine poternica. Četiri dana kasnije, Bogoljub Karić je sa porodicom došao u Srbiju. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar