ЛЕ: Партизан - тим за Видеотон...

Два Ђукићева мотора, Евертон и Радин први пут заједно! Дебутује Стојковић, одбрана као у Новом Саду, Ђурђевић и Тавамба напред.

Фудбал 17.08.2017 | 14:15
ЛЕ: Партизан - тим за Видеотон...
Дошло је време да два велика борца заиграју заједно. И то у једном од најважњих мечева сезоне. Милан Радин и Евертон Луизбиће тандем задњих везних Партизана за дуел са Видеотоном, заказан за четвртак уд 21.00 (РТС 1, ТВ Арена спорт 1).

То је одлука Мирослава Ђукића, који је на завршном тренингу пред сусрет квалификација за Лигу Европе, упарио момка који је експресно убедио струку за заслужује шансу и Бразилца, који се после два меча паузе због повреде (Вождовац и Војводина) враћа у првих 11. С обзиром да је реч о сличним типовима фудбалера, способних да „трче као навијени“ и притискају везни ред ривала, јасно је да тренер црно-белих жели да добије битку на средини терена, како би имао посед на коме инсистира и развијао акције преко бокова, за шта би требало да буду задужени Марко Јанковић (десно) и Сејдуба Сума (лево).

Иначе, Радин је целу прошлу сезону на неки начин био у сенци Евертона, добијао је шансу кад би се мотирино Парног ваљка повредио (чак три сусрета са Војводином) или кад би требало да мења Мирослава Вулићевића (на десном беку), међутим, у последњих двадесетак дана успео је да себе на делу представио као играча од велике користи за тим. Отуда је процена да би управо Србин и Бразилац могли да буду добитна комбинација домаћина против екипе Марка Николића.

За Партизан ће у четвртак вече повратнички деби забележити Владимир Стојковић. Репрезентативни чувар мреже одрадио је само два тренинга са екипом, међутим, уверава како добро познаје играче, а и неписано је правило да је голману најмање времена потребно за привикавање. Стојковић ће бити на црти, а испред њега дејствовати очекивана четворка у одрани, идентична оној у Новом Саду, кад је Мирослав Ђукић преселио Немању Р. Милетића на штоперско место.

У нападу, зна се: прва претња мађарском тиму биће Урош Ђурђевић, који ће помоћ имати у лику Леандреа Тавамбе, с тим што Камерунац може да буде од користи и у организацији игре, односно да ради мало иза колеге у шпицу.

Партизан би пред празне трибине стадиона у Хумској 1 требало да истрчи у саставу: Стојковић– Вулићевић, Немања Р. Милетић, Остојић, Немања Г. Милетић – Евертон, Радин, Јанковић, Сума – Тавамба, Ђурђевић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар