LE: Partizan - tim za Videoton...

Dva Đukićeva motora, Everton i Radin prvi put zajedno! Debutuje Stojković, odbrana kao u Novom Sadu, Đurđević i Tavamba napred.

Fudbal 17.08.2017 | 14:15
LE: Partizan - tim za Videoton...
Došlo je vreme da dva velika borca zaigraju zajedno. I to u jednom od najvažnjih mečeva sezone. Milan Radin i Everton Luizbiće tandem zadnjih veznih Partizana za duel sa Videotonom, zakazan za četvrtak ud 21.00 (RTS 1, TV Arena sport 1).

To je odluka Miroslava Đukića, koji je na završnom treningu pred susret kvalifikacija za Ligu Evrope, upario momka koji je ekspresno ubedio struku za zaslužuje šansu i Brazilca, koji se posle dva meča pauze zbog povrede (Voždovac i Vojvodina) vraća u prvih 11. S obzirom da je reč o sličnim tipovima fudbalera, sposobnih da „trče kao navijeni“ i pritiskaju vezni red rivala, jasno je da trener crno-belih želi da dobije bitku na sredini terena, kako bi imao posed na kome insistira i razvijao akcije preko bokova, za šta bi trebalo da budu zaduženi Marko Janković (desno) i Sejduba Suma (levo).

Inače, Radin je celu prošlu sezonu na neki način bio u senci Evertona, dobijao je šansu kad bi se motirino Parnog valjka povredio (čak tri susreta sa Vojvodinom) ili kad bi trebalo da menja Miroslava Vulićevića (na desnom beku), međutim, u poslednjih dvadesetak dana uspeo je da sebe na delu predstavio kao igrača od velike koristi za tim. Otuda je procena da bi upravo Srbin i Brazilac mogli da budu dobitna kombinacija domaćina protiv ekipe Marka Nikolića.

Za Partizan će u četvrtak veče povratnički debi zabeležiti Vladimir Stojković. Reprezentativni čuvar mreže odradio je samo dva treninga sa ekipom, međutim, uverava kako dobro poznaje igrače, a i nepisano je pravilo da je golmanu najmanje vremena potrebno za privikavanje. Stojković će biti na crti, a ispred njega dejstvovati očekivana četvorka u odrani, identična onoj u Novom Sadu, kad je Miroslav Đukić preselio Nemanju R. Miletića na štopersko mesto.

U napadu, zna se: prva pretnja mađarskom timu biće Uroš Đurđević, koji će pomoć imati u liku Leandrea Tavambe, s tim što Kamerunac može da bude od koristi i u organizaciji igre, odnosno da radi malo iza kolege u špicu.

Partizan bi pred prazne tribine stadiona u Humskoj 1 trebalo da istrči u sastavu: Stojković– Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić – Everton, Radin, Janković, Suma – Tavamba, Đurđević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar