ЛЕ: Црвена Звезда - тим за Краснодар...

Хајде Срђане, светски шампионе! Предност Милићу. . .  На крају очекивана одлука Владана Милојевића.  С ким ће Црвена звезда пред Краснодар? Црвено-бели спремају тактику и тим за операцију 'освајање Краснодара'. Меч плеј-офа квалификација за Лигу Европе игра се вечерас од 19 часова.

Фудбал 17.08.2017 | 13:45
ЛЕ: Црвена Звезда - тим за Краснодар...
Имао је дилему Владан Милојевић, знао је да ће неко у топлој краснодарској ноћи морати брже да одрасте... Дао је предност Немањи Милићу уместо Немањи Радоњићу, али ће и поред тога сутрашња утакмица бити меч великог сазревања Срђана Бабића.

Јесте да је овенчан титулом светског шампиона са Новог Зеланда, јесте да је у млађим категоријама "јео" за доручак супарничке нападаче, али... Ово ће бити нешто сасвим другачије. Тежак посао имаће Срђан Бабић, међутим, то је идеалан тренутак да покаже да је превазишао ниво дечијег фудбала. Иза њега су две тешке године у Шпанији, прво у Реал Сосиједаду, па потом у Реусу, али исто тако и четири првенствена меча у дресу Црвене звезде. Сасвим довољно да ухвати ваздух и пређе на следећи ниво. А овај ниво у Краснодару биће деликатан за високог штопера из Бањалуке.

Дакле, Бабић ће играти у тандему са Вујадином Савићем. Захтев је сасвим јасан: потребно је да адекватно замени Ле Талека и обезбеди мирне минуте Милану Борјану. Светском шампиону, ма у ком узрасту, никада не сме да мањка самопоуздања. Остало има.

Добра ствар за Црвену звезду, па и Срђана Бабића, јесте чињеница да се од лома прсте донекле опоравио Милан Родић. Кажемо донекле јер је пре неколико дана истакао да осећа последице, али да се мечеви попут овог у плеј-оф рунди једноставно не пропуштају. Играће на страни са Бабићем, тако да би неискуснијем колеги требало да помогне дефанзивном интелигенцијом. Остало се зна: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек као задњи везни, Доналд, Канга, Боаћи, Срнић...

Да, она дилема на левом крилу је разрешена. Ту би требало да у првих 60 минута, можда и више, делује Немања Милић. Просто, Милојевићу су у Краснодару потребни тактички писмени играчи, који држе ривала на оку. Уосталом, Милић се исплатио Милојевићу у двомечу против Спарте. Тада није био учинковит кроз голове и асистенције, али је дао јак допринос у тактичком рату и у игри без рова. Слична утакмица се очекује и сутра, јер црвено-бели колико год били у позитивном моменту не смеју да потцене тркаче способности Краснодара.То је савршено физички припремљен тим којем много тога дају искусни везисти Газински и Каборе. Ем брзи, ем јаки. Ту би Милић требало да поред нападачких склоности буде довољно марљиви и стално помаже Ле Талеку и Доналду.

За Немању Радоњића ће бити времена. Посебно, ако се нервоза због негативног резултата буде увлачила у редове екипе Игора Шалимова... Тада би Радоњић могао да уђе са клупе и само једним бегом (читај ударцем) помути разум скупоценом Краснодару.

Краснодару иде на руку што у тиму Звезде неће бити Бранка Јовичића. Момак који је чувао леђа везном реду и кога је било свуда на терену, сада може да буде само крај малог екрана. Али, то већ сада није новост и било је довољно времена да се испробају или уиграју алтернативне опције.

Од утакмице против Чукаричког и старта Николе Дринчића почеле су главобоље ко би могао да га замени на терену. Спомињали су се Александар Игњовски и Саша Здјелар као појачања, најближи је доласку био Срђан Мијаиловић који је на крају остао у Крила Совјетов, а Звезда мора да се ослони на свој погон. 

Јовичићево место је у последњој првенственој утакмици против Бачке попунио Урош Рачић, али он вероватно неће бити у постави и против Краснодара. 

У тим се враћају момци које је генерални директор Звезде Звездан Терзић назвао “кичмом Милојевићеве екипе”, Дамијен Ле Талек, Мичел Доналд, Гелор Канга и Ричмонд Боаћи. Терзић је у последњем разговору са новинарима напоменуо да се Рачић на сналази најбоље у пару са Доналдом па се и због тога може очекивати његов изостанак. 

Уз добру форму Ле Талека у последње време, не би било чудо да се на терену у исто време нађе са Срђаном Бабићем, где би Бабић и Савић чинили стуб одбране са Стојковићем и Родићем на бековима. 

Канга ће царовати средином терена и по боковима упошљавати препорођеног Срнића на десној, док ће на левој страни имати највероватније Милића, јер се Аџић кали у првенству и иде му добро, а вероватна измена на истој позицији је Немања Радоњић.

Радоњић је против Спарте показао колико драгоцен може да буде као измена због своје брзине. За кратко време на терену је то показао и само га је мало среће делило од тога да постигне трећи гол Звезде у Београду за потпуни делиријум на “Рајку Митићу”.

Старо правило да добре ствари не треба мењати, до сада се код Милојевића показивало из меча у меч, јер је осим против Иртиша у јулу (1:1) Звезда све утакмице после тога добила. Најреалнија формација остаје 4-2-3-1 где ће напад предводити Ричмонд Боаћи.

Он и Канга се разумеју добро на терену, а клуб је недавно подсетио да је Боаћи до сада постигао девет голова и давао по гол на свака 72 минута.

Зашто ту серију не би наставио и против Краснодара... Наспрам себе ће имати 'зацементиране' Гранквиста и Мартиновича у средини одбране, Петров се може очекивати на десном, а место левог бека је променљиво, а на њему је место повремено добијао и Михајло Ристић.

За стручни штаб Звезде може да буде незгодно то што је тренер Краснодара Игор Шалимов у последње време доста комбиновао формације па му није лако 'ухватити нит'. У Премијер лиги Русије је играо 4-3-3 и два пута ремизирао (Амкар, Урал), са 4-5-1 је изгубио од шампиона Спартака са 2:0, а једина победа у домаћем шампионату у последње време је остварена у Милојевићевој 4-2-3-1 формацији, 3:2 против Ахмата.

Док црвено-белима недостају играчи, у састав Краснодара се сада вероватно враћа Фјодор Смолов. Иако његова форма после повреде може бити под знаком питања, квалитет му се не спори па се треба добро чувати ако Звезда жели пролаз у групну фазу Лиге Европе.

Након велике “вересије” коју је Звезда дала Партизану у плејофу Суперлиге, изгубљене титуле, промена на месту тренера и доласка играча као на траци, није деловало као да би Звезда уопште могла да озбиљније размишља о Лиги Европе.

Дошла је на двомеч од пласмана у групну фазу такмичења, успут победила на папиру јаче противнике, али можда најбитније – приказала добру и максимално борбену игру, па има право да верује како ћемо од јесени у Лиги Европе гледати Звезду, а не Краснодар.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Миле

17.08.2017 13:05

Овај пут Звездина младост долази до пуног изразаја навијац из Хрватске пуно среце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле.болиц25@гмаил.цом

17.08.2017 13:07

Пуно среце

ОДГОВОРИТЕ