Дјеца се нуде као у излогу

На "Фејсбуку" већ неко време, потпуно јавно и без икакве цензуре, постоје најмање две групе намењене корисницима са територије бивше Југославије, а које отворено промовишу и позивају на инцест, педофилију.

Регион 17.08.2017 | 07:30
Дјеца се нуде као у излогу
Једна има нешто више од 1800 чланова, друга око две стотине, а приступ им је - ма шта вам год причали о безбедности на интернету и службама које надзиру садржај - застрашујуће једноставан.

Најконкретније могуће речено - на два клика од било којег детета које се користи том друштвеном мрежом, налази се садржај од којег се одраслој особи окреће желудац.
 
Новинарка Индеxа је, с лажним профилом без имало проблема и дословно једним кликом, стекла чланство у групи и провела неколико дана у комуникацији с члановима. Није било никаквог неповерења, никаквих провера, ничега. А сликовни материјал и текстуални садржај који уследи исте секунде по примању у чланство, а потом и поруке којима се чланови међусобно једни другима обраћају, настрани су и шокантни.

„Највише волим млађе од 13“, „Ко је од вас ј**** своју мајку?“, „Препричајте своја искуства с инцестом“, „Најслађе је између брата и сестре“, „Тражимо још један пар за инцест“, само су неке од објава на које онда чланови одушевљено и без имало задршке дискутују.

Знатан део чланова групе има стваран профил, што се у неколико сати претраживања по интернету врло једноставно може утврдити. Но, прилично је забрињавајућ и још један тренд - у таквим групама по своју дозу пажње долазе девојчице из целе регије.

Премда је по фотографијама апсолутно немогуће утврдити њихову доб, по порукама и коментарима које остављају, прилично је јасно да се ради о - деци. Оне ту објављују разголићене фотографије, траже спонзоре.

С обзиром на то да чланство у групи чланови користе и како би се међусобно повезали, што се – након њиховог упознавања - касније одвија у приватним порукама и у стварном животу, можда је боље и не замишљати. Девојчице се нуде као у излогу, а остатак екипе бира...

Како пише "Индеx" администратори група се мењају, али током тих неколико дана које је новинарка провела у групи изменило се њих троје-четворо.

Реч је о девојци од двадесетак година из Београда, нешто старијој девојци српског порекла која живи у иностранству, Бошњаку који живи у Шведској и девојци која живи у околими Сиска.

(Индеx.хр)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ама

17.08.2017 06:01

Вријеме је да Ким Дзонг Ун испали ракете...вријеме је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малигно

17.08.2017 06:18

Болесно, ово је зло доба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро јутро

17.08.2017 06:26

Интернет је велики напредак човјечанства, сви смо ми већ зависни од интернета, ја јутарњу кафу пијем уз интернет, интернет је препун корисних и добрих ствари али има веома пуно лоших. Течко је "одвагати" колико чега има, али ја бих рекао да је то ту негдје 50-50

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

17.08.2017 06:32

Народ полудио.недостатак вјере да су од малена исли у цркву неби се то догодило

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мање приче, више рада

17.08.2017 07:00

Па зашто пише о томе на порталу? Лепо све податке што има нека пошаље полицији и тужилаштву. Време је да и једни и други изађу мало из кафића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Содома и Гомора

17.08.2017 09:25

Ако су старији од 18 година, не мозе им нико ниста.

Name

Мрцевци

17.08.2017 07:29

СВЕ ЉУДСКЕ ВРИЈЕДНОСТИ СУ СЕ ИЗГУБИЛЕ И КРОЗ ГЕНЕРАЦИЈЕ КОЈЕ ДОЛАЗЕ НЕЦЕ ИМ ОСТАТИ НИ ТРАГА .ДЈЕЦА ВИСЕ НЕМАЈУ ПОСТОВАЊА А ТО СМО МИ РОДИТЕЉИ КРИВИ ЈЕР ИЗ ДАНА У ДАН ПОМЈЕРАМО ГРРАНИЦЕ И ДОПУСТАМО ДЈЕЦИ ДА ОДЛУЦУЈУ СТА ЈЕ ДОБРО ЗА ЊИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теx

17.08.2017 15:49

Цитаво друство је болесно. Клепање пара је постала светиња. Циљ не бира средство. Музеви изнајмљују зене да би били директори. Дјеца то све виде.и ви се онда цудите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозе сацувај!

17.08.2017 18:55

Интернет само цини видљивим смет у људским главама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вихор

19.08.2017 20:50

Да ли је прича о томе кривично дјело ? Новинари склони сензационализму врло често измисле лажи, којима ће привући медијску пажњу, и ове измишљотине ми управо личе на то ...

ОДГОВОРИТЕ