Djeca se nude kao u izlogu

Na "Fejsbuku" već neko vreme, potpuno javno i bez ikakve cenzure, postoje najmanje dve grupe namenjene korisnicima sa teritorije bivše Jugoslavije, a koje otvoreno promovišu i pozivaju na incest, pedofiliju.

Region 17.08.2017 | 07:30
Djeca se nude kao u izlogu
Jedna ima nešto više od 1800 članova, druga oko dve stotine, a pristup im je - ma šta vam god pričali o bezbednosti na internetu i službama koje nadziru sadržaj - zastrašujuće jednostavan.

Najkonkretnije moguće rečeno - na dva klika od bilo kojeg deteta koje se koristi tom društvenom mrežom, nalazi se sadržaj od kojeg se odrasloj osobi okreće želudac.
 
Novinarka Indexa je, s lažnim profilom bez imalo problema i doslovno jednim klikom, stekla članstvo u grupi i provela nekoliko dana u komunikaciji s članovima. Nije bilo nikakvog nepoverenja, nikakvih provera, ničega. A slikovni materijal i tekstualni sadržaj koji usledi iste sekunde po primanju u članstvo, a potom i poruke kojima se članovi međusobno jedni drugima obraćaju, nastrani su i šokantni.

„Najviše volim mlađe od 13“, „Ko je od vas j**** svoju majku?“, „Prepričajte svoja iskustva s incestom“, „Najslađe je između brata i sestre“, „Tražimo još jedan par za incest“, samo su neke od objava na koje onda članovi oduševljeno i bez imalo zadrške diskutuju.

Znatan deo članova grupe ima stvaran profil, što se u nekoliko sati pretraživanja po internetu vrlo jednostavno može utvrditi. No, prilično je zabrinjavajuć i još jedan trend - u takvim grupama po svoju dozu pažnje dolaze devojčice iz cele regije.

Premda je po fotografijama apsolutno nemoguće utvrditi njihovu dob, po porukama i komentarima koje ostavljaju, prilično je jasno da se radi o - deci. One tu objavljuju razgolićene fotografije, traže sponzore.

S obzirom na to da članstvo u grupi članovi koriste i kako bi se međusobno povezali, što se – nakon njihovog upoznavanja - kasnije odvija u privatnim porukama i u stvarnom životu, možda je bolje i ne zamišljati. Devojčice se nude kao u izlogu, a ostatak ekipe bira...

Kako piše "Index" administratori grupa se menjaju, ali tokom tih nekoliko dana koje je novinarka provela u grupi izmenilo se njih troje-četvoro.

Reč je o devojci od dvadesetak godina iz Beograda, nešto starijoj devojci srpskog porekla koja živi u inostranstvu, Bošnjaku koji živi u Švedskoj i devojci koja živi u okolimi Siska.

(Index.hr)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Ama

17.08.2017 06:01

Vrijeme je da Kim Dzong Un ispali rakete...vrijeme je...

ODGOVORITE
Name

Maligno

17.08.2017 06:18

Bolesno, ovo je zlo doba.

ODGOVORITE
Name

Dobro jutro

17.08.2017 06:26

Internet je veliki napredak čovječanstva, svi smo mi već zavisni od interneta, ja jutarnju kafu pijem uz internet, internet je prepun korisnih i dobrih stvari ali ima veoma puno loših. Tečko je "odvagati" koliko čega ima, ali ja bih rekao da je to tu negdje 50-50

ODGOVORITE
Name

Milo

17.08.2017 06:32

Narod poludio.nedostatak vjere da su od malena isli u crkvu nebi se to dogodilo

ODGOVORITE
Name

Manje priče, više rada

17.08.2017 07:00

Pa zašto piše o tome na portalu? Lepo sve podatke što ima neka pošalje policiji i tužilaštvu. Vreme je da i jedni i drugi izađu malo iz kafića.

ODGOVORITE
Name

Sodoma i Gomora

17.08.2017 09:25

Ako su stariji od 18 godina, ne moze im niko nista.

Name

Mrcevci

17.08.2017 07:29

SVE LJUDSKE VRIJEDNOSTI SU SE IZGUBILE I KROZ GENERACIJE KOJE DOLAZE NECE IM OSTATI NI TRAGA .DJECA VISE NEMAJU POSTOVANJA A TO SMO MI RODITELJI KRIVI JER IZ DANA U DAN POMJERAMO GRRANICE I DOPUSTAMO DJECI DA ODLUCUJU STA JE DOBRO ZA NJIH.

ODGOVORITE
Name

Tex

17.08.2017 15:49

Citavo drustvo je bolesno. Klepanje para je postala svetinja. Cilj ne bira sredstvo. Muzevi iznajmljuju zene da bi bili direktori. Djeca to sve vide.i vi se onda cudite.

ODGOVORITE
Name

Boze sacuvaj!

17.08.2017 18:55

Internet samo cini vidljivim smet u ljudskim glavama.

ODGOVORITE
Name

Vihor

19.08.2017 20:50

Da li je priča o tome krivično djelo ? Novinari skloni senzacionalizmu vrlo često izmisle laži, kojima će privući medijsku pažnju, i ove izmišljotine mi upravo liče na to ...

ODGOVORITE