ЛШ: Трагедија Ријеке, Селтик већ у ЛШ! И још...

Фудбалери Олимпијакоса савладали су Ријеку са 2:1 у првом мечу плеј-офа за Лигу шампиона, поготком Ромаа у трећем минуту надокнаде времена.  Ријека водила, али је Пиреј "експлодирао" у 93'! Ријека водила у гостима против Олимпијакоса, али захваљујући страшној атмосфери на "Караискакису" и искључењу једног играча гостију - преокрет грчког тима. Црвени, гол у надокнади, преокрет - Олимпијакос се извукао против Ријеке, има наде за Марибор.  Селтикова петарда против Астане. Победе уписали Наполи, Селтик, Севиља. . .  Рано је за Лигу шампиона: Ница преслишана у Напуљу, Севиља утишала Истанбул! Наполи сигуран на свом Сан Паолу (2:0), екипа Едуарда Берица утишала узаврели Фатих Терим стадион (1:2).

Фудбал 16.08.2017 | 23:20
ЛШ: Трагедија Ријеке, Селтик већ у ЛШ! И још...
Олимпијакос је до тријумфа стигао упркос томе што је хрватски тим на полувремену имао предност.

Штопер из Тогоа се најбоље снашао у казненом простору гостију, искористио ужасну грешку Жупарића и после центаршута Елабделауија главом сместио лопту иза леђа голмана Слуге.

Тако је екипа Бесника Хасија дошла до потпуног преокрета јер је у финишу првог полувремена Ебер лепим поготком казнио промашаје Олимпијакоса. Бен и Себа су били деконцентрисани у неколико наврата, да би Бразилац у редовима Ријеке у 42. минуту преварио чуваре лепим пријемом, а онда и погодио ближи угао.

Ипак, грчки шампион је оправдао улогу фаворита у наставку – прво је Ођиђа-Офое средином другог полувремена искористио асистенцију Фортуниса, да би Ромао на већ описан начин погодио за 2:1.

Ријека је водила, али Олимпијакос је добио меч!

Хрватски представник у Лиги шампиона био је на корак од изненађења у првом мечу плеј-офа за Лигу шампиона пошто је добру игру у првом полувремену наплатио и голом, али нису успели да издрже налете грчког тима који је "лудачки" бодрио читав "Караискакис".

Екипа која је елиминисала Партизан (5:3), успела је да се врати у меч средином другог полувремена, а онда и да у трећем минуту надокнаде дотуче Ријеку - 2:1 (0:1).

Ријека је повела након феноменалне акције и потеза бразилског фудбалера Ебера.

Уследио је бољи период за Олимпијакос, нарочито почетком другог полувремена, а екипа Бесима Хасија је шансу коначно искористила када је у игру ушао Костас Фортунис, да би након грешке одбране Ријеке лопту добио Ођиђа Офое и закуцао је у мрежу противника.

Било је то неодбрањиво за Симона Слугу...

Вребала је Ријека контру, била суочена са многобројним покушајима Грка да би остала и без Леонарда Жуте пошто је десни бек хрватског тима искључен.

Прво је Олимпијакос преко Андруцоса погодио пречку, да би потом Слуги из слободњака претио Фортунис, кога је након гужве у казненом простору савладао штопер Ромао, пошто је брзо реаговао на центаршут са десне стране.

Комплетан посао око проласка даље одрадио је Селтик, који је већ после првог сусрета дошао до предности од огромних 5:0. Након пола сата игре у Глазгову, Рогић је шутирао ка голу Мокина, лопта је на путу погодила Постњикова и завршила у мрежи.

Скот Синклер је у финишу првог полувремена најавио победу своје екипе, да би се почетком другог дела још једном уписао у листу стрелаца. Коначан резултат и лаган посао за екипу Брендана Роџерса у реваншу поставили су Форест и Грифитс.

Добар резултат има и Наполи у једном од дербија, пошто је на свом стадиону савладао Ницу са 2:0. Дрис Мертенс је наставио где је стао у прошло сезони, већ у 13. минуту је постигао нови погодак, а у 70. је Жоржињо сигурно извео пенал.

Због одлуке судије да досуди најстрожу казну за Наполитанце, бурно су реаговали гостујући играчи, што је резултирало искључењима Козијела и Плее.

Хапоел Бер Шева губио је на свом стадиону од Марибора, али је до полувремена преокренуо на 2:1 и дошао близу историјског пласмана у Лигу шампиона.

А имаће за чим да жали тим Дарко Миланича, јер је већ у 10. минуту дошао до предност пошто је Тавареш искористио неодлучност и неспретност домаће одбране.

После тог поготка домаћин је кренуо на све или ништа, а само два минута касније изједначио је преко Ентонија Нвакемеа. Потпуни преокрет у судијској надокнади првог полувремена донео је Шир Џедек из пенала.

Врло близу да у истом такмичењу поново заигра јесте Севиља – шпански представник је истим резултатом славио у Истанбулу против Башакшехира и мирно чека реванш.

Ескудеро је у 16. минуту из веома тешке позиције погодио супротни угао противничког гола, али је Елија средином другог полувремена поравнао резултат, када је пут до мреже пронашао кроз ноге голмана Серхија Рика који је морао боље да реагује

Ипак, Турци нису успели да издрже до краја, па је Хесус Навас пронашао усамљеног Бен Једера за коначних 2:1.

Лига шампиона је далеко од Нице и Башакшехира, који вечерас нису имали решење за фаворизовене саставе Наполија и Севиље. ЕкипаМауриција Сарија је преслишала састав Лусијана Фавра на свом Сан Паолу, али му је ипак оставила промил наде за реванш на Алијанц Ривијери наредног уторка – 2:0 (1:0). Севиља је имала тежи посао на стадиону Фатих Терим у Истанбулу, али је још једном показала да је мајстор за овакве ситуације – 1:2 (0:1).

Наполитанци су од старта утакмице диктирали темпо, повели раним голом феноменалног Дриса Мертенса, који је казнио лоше истрчавање Кардиналеа, али и очајне реакције гостујуће одбране. Ница је колико-толико парирала у наставку утакмице, али није успела конкретно да припрети Пепеу Рејни, док је Наполи са друге стране добро знао шта жели, дочекао своју нову шансу и голом Жоржиња са беле тачке загазио великим кораком ка коначном циљу.

Домаћин је у последњих 10 минута имао чак двојицу играча више, покушао је да постигне и трећи гол, који би реванш учинио готово формалним, али није успео, па ће Фавров тим покушати да направи чудо у другом мечу.

Башакшехир није могао да добије тежег противника у плеј-офу, па ће по свему судећи морати да се задовољи учешћем у Лиги Европе. Екипи Едуарда Берица није било нимало лако, али је успела рутински да одради посао. За половину посла заслужан миљеник Севиљине публике Серхио Ескудеро, који је сјајним продором и снажним ударцем још у 16. минуту довео госте у вођство.

Домаћин се вратио захваљујући расположеном Ељеру Елији, који је последњих пола сата утакмице учинио изузетно занимљивим, али је и тамо конкретнија била Севиља, која је након одличне акције у 84. минуту преко Бен Једера дошла до заслужене победе.

Плеј-оф за Лигу шампиона – први мечеви:

среда:

Башакшехир – Севиља 1:2 (0:1)
(Елија 64 – Ескудеро 16, Бен Једер 84)

Селтик – Астана 5:0 (2:0)
(Постњиков 32аг, Синклер 43, 60, Форест 79, Грифитс 88)

Хапоел Бер Шева – Марибор 2:1 (2:1)
(Нвакаеме 12, Тзедек 45+2п – Таварес 10)

Наполи – Ница 2:0 (1:0)
(Мертенс 13, Жоржињо 70п)

Олимпијакос – Ријека 2:1 (0:1)
(Ођиђа-Офое 66, Ромао 90+2 – Ебер 42)

уторак:

Карабаг – Копенхаген 1:0 (1:0)
(Мадатов 25)

АПОЕЛ – Славија Праг 2:0 (2:0)
(Де Камарго 2, Алонефтис 10)

Хофенхајм – Ливерпул 1:2 (0:1)
(Ут 87 – Александар-Арнолд 35, Милнер 74)

Спортинг Лисабон – ФЦСБ 0:0 (0:0)

Јанг Бојс – ЦСКА Москва 0:1 (0:0)
(Касим 90+2аг)

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар