Преко YоуТубе-а до младих бирача

Немачка канцеларка Ангела Меркел је данас, у склопу своје предизборне кампање, сат времена одговарала на питања немачких YоуТубе звезда обраћајући се тако млађој публици и уједно их позивајући да изађу на парламентарне изборе 24. септембра.

Свијет 16.08.2017 | 18:53
Преко YоуТубе-а до младих бирача
“Наравно да ваш глас има тежину. Он је важан као и глас једног шездесетогодишњака. Ви се можете остатак времена жалити и негодовати, али на изборима заиста можете утицати на ствари“, рекла је Меркел у разговору с YоуТубе звездом Исхтар Исик.

Она се у разговору са младим YоуТубе звездама у једносатном програму под називом "Твој избор" дотакла многих тема - од скандала немачке аутомобилске индустрије преко односа са Турском и Турцима који живе у Немачкој па све до напетости у односима између САД и Северне Кореје и том приликом нагласила како се не треба плашити сваког рата, преноси Хина.

Током разговора Меркел је објаснила како грађани Немачке не морају да страхују ни од исламизма.

"Ниједна вера у Немачкој не може бити доминантна", рекла је Меркел.

Говорећи о избеглицама, Меркел је рекла како се у будућности треба усредсредити на помоћ земљама у развоју.

"Ми можемо добро, сигурно и у миру да живимо заједно ако се не концентришемо само на себе него и на то да и људи око нас имају сигурне приходе", рекла је немачка канцеларка.

Меркел је по 10 минута одговарала на питања немачких YоуТубе звезда које иначе обрађују различите теме попут начина живота, моде, политике или технике, а питања претходно нису била договорена са канцеларком и њеним тимом.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар