Preko YouTube-a do mladih birača

Nemačka kancelarka Angela Merkel je danas, u sklopu svoje predizborne kampanje, sat vremena odgovarala na pitanja nemačkih YouTube zvezda obraćajući se tako mlađoj publici i ujedno ih pozivajući da izađu na parlamentarne izbore 24. septembra.

Svijet 16.08.2017 | 18:53
Preko YouTube-a do mladih birača
“Naravno da vaš glas ima težinu. On je važan kao i glas jednog šezdesetogodišnjaka. Vi se možete ostatak vremena žaliti i negodovati, ali na izborima zaista možete uticati na stvari“, rekla je Merkel u razgovoru s YouTube zvezdom Ishtar Isik.

Ona se u razgovoru sa mladim YouTube zvezdama u jednosatnom programu pod nazivom "Tvoj izbor" dotakla mnogih tema - od skandala nemačke automobilske industrije preko odnosa sa Turskom i Turcima koji žive u Nemačkoj pa sve do napetosti u odnosima između SAD i Severne Koreje i tom prilikom naglasila kako se ne treba plašiti svakog rata, prenosi Hina.

Tokom razgovora Merkel je objasnila kako građani Nemačke ne moraju da strahuju ni od islamizma.

"Nijedna vera u Nemačkoj ne može biti dominantna", rekla je Merkel.

Govoreći o izbeglicama, Merkel je rekla kako se u budućnosti treba usredsrediti na pomoć zemljama u razvoju.

"Mi možemo dobro, sigurno i u miru da živimo zajedno ako se ne koncentrišemo samo na sebe nego i na to da i ljudi oko nas imaju sigurne prihode", rekla je nemačka kancelarka.

Merkel je po 10 minuta odgovarala na pitanja nemačkih YouTube zvezda koje inače obrađuju različite teme poput načina života, mode, politike ili tehnike, a pitanja prethodno nisu bila dogovorena sa kancelarkom i njenim timom.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar