Нека почне тотални рат Клопа, Гвардиоле и Контеа!

Саутемптон послао понуду за Ван Дајкову замену! Чека се одговор из Италије и почетак борбе за најтраженијег играча у Премијер лиги овог лета.

Фудбал 18.08.2017 | 00:00
Нека почне тотални рат Клопа, Гвардиоле и Контеа!
Саутемптон се опирао, претио, а јако могуће и покушавао да дигне цену. Међутим, сада је јасно да нас у финишу прелазног рока очекује мега трансфер Вирџила ван Дајка. Најтраженијег играча Премијер лиге у овом тренутку и вероватно најскупљег дефанзивца у историји фудбала.  

Потврда за најаву мегатрансфера стиже из Италије јер је на адресу Лација дошла понуда Саутемптона за Ван Дајковог земљака Веслија Худа. Саутемптон је послао званичну понуду вредну 15.000.000 евра и 2.000.000 евра кроз бонусе за холандског штопера. То само може да значи продају Ван Дајка и Саутемптонову намеру да се обезбеди пре него што почне тотални рат најбогатијих енглеских клубова за корпулентног штопера.

Лацио још није одговорио на понуду Светаца, али је близу одлуке да је прихвати. Само да пронађе замену, а врло је могуће да ће то бити Палета из Милана. С обзиром да су Худадовели из АЗ Алкмара као слободног играча без обештећења, ово је сјајан посао Небескоплавих. Према неким локалним изворима у Риму, Худ се већ поверио саиграчима у свлачионици да је договорио услове са Саутемптоном и да се сели на Острво.  

А онда креће рат никад виђен у историји фудбала за потпис једног дефанзивца!

Вирџил ван Дајк је жеља Манчестер Ситија, Челсија и Ливерпула. Сва три клуба су спремна да пробију лимите и доведу штопера који је залудео тренерске мозгове Пепа Гвардиоле,Антонија Контеа и Јиргена Клопа. Саутемптон је дуго одбијао да започне преговоре око продаје Холанђанина, чак га је и суспендовао због његове жеље са одласком, али јасно је да не може да задржи незадвољног играча који вреди толико. Уствари кошта толико, а да ли вреди, показаће време...

Саутемптон ће лицитацију почети са ценом од 80.000.000 евра колико ће тражити за ВанДајка. Сваки од поменута три клуба је већ покушавао да заврши посао са понудама од преко 50.000.000 евра, тако да ће морати да додатно да завуку руку џеп.

Гвардиоли је неопходан штопер до краја прелазног рока и Ван Дајк је планиран као партнерЏону Стонсу. Ливерпулу је штопер још неопходнији, а Клоп је све карте бацио на довођење Ван Дајка и чак је Ливерпулу претила казна због недозвољеног преговарања са играчем. Такође, Конте инсиститра на још једном штоперу и биће велика фрка у клубу на релацији са директором Еменалом ако управа клуба пропусти и ову прилику.

Припремите се за ватрен крај августа. Вирџил ван Дајк је темпирана бомба...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар