Neka počne totalni rat Klopa, Gvardiole i Kontea!

Sautempton poslao ponudu za Van Dajkovu zamenu! Čeka se odgovor iz Italije i početak borbe za najtraženijeg igrača u Premijer ligi ovog leta.

Fudbal 18.08.2017 | 00:00
Neka počne totalni rat Klopa, Gvardiole i Kontea!
Sautempton se opirao, pretio, a jako moguće i pokušavao da digne cenu. Međutim, sada je jasno da nas u finišu prelaznog roka očekuje mega transfer Virdžila van Dajka. Najtraženijeg igrača Premijer lige u ovom trenutku i verovatno najskupljeg defanzivca u istoriji fudbala.  

Potvrda za najavu megatransfera stiže iz Italije jer je na adresu Lacija došla ponuda Sautemptona za Van Dajkovog zemljaka Veslija Huda. Sautempton je poslao zvaničnu ponudu vrednu 15.000.000 evra i 2.000.000 evra kroz bonuse za holandskog štopera. To samo može da znači prodaju Van Dajka i Sautemptonovu nameru da se obezbedi pre nego što počne totalni rat najbogatijih engleskih klubova za korpulentnog štopera.

Lacio još nije odgovorio na ponudu Svetaca, ali je blizu odluke da je prihvati. Samo da pronađe zamenu, a vrlo je moguće da će to biti Paleta iz Milana. S obzirom da su Hudadoveli iz AZ Alkmara kao slobodnog igrača bez obeštećenja, ovo je sjajan posao Nebeskoplavih. Prema nekim lokalnim izvorima u Rimu, Hud se već poverio saigračima u svlačionici da je dogovorio uslove sa Sautemptonom i da se seli na Ostrvo.  

A onda kreće rat nikad viđen u istoriji fudbala za potpis jednog defanzivca!

Virdžil van Dajk je želja Mančester Sitija, Čelsija i Liverpula. Sva tri kluba su spremna da probiju limite i dovedu štopera koji je zaludeo trenerske mozgove Pepa Gvardiole,Antonija Kontea i Jirgena Klopa. Sautempton je dugo odbijao da započne pregovore oko prodaje Holanđanina, čak ga je i suspendovao zbog njegove želje sa odlaskom, ali jasno je da ne može da zadrži nezadvoljnog igrača koji vredi toliko. Ustvari košta toliko, a da li vredi, pokazaće vreme...

Sautempton će licitaciju početi sa cenom od 80.000.000 evra koliko će tražiti za VanDajka. Svaki od pomenuta tri kluba je već pokušavao da završi posao sa ponudama od preko 50.000.000 evra, tako da će morati da dodatno da zavuku ruku džep.

Gvardioli je neophodan štoper do kraja prelaznog roka i Van Dajk je planiran kao partnerDžonu Stonsu. Liverpulu je štoper još neophodniji, a Klop je sve karte bacio na dovođenje Van Dajka i čak je Liverpulu pretila kazna zbog nedozvoljenog pregovaranja sa igračem. Takođe, Konte insistitra na još jednom štoperu i biće velika frka u klubu na relaciji sa direktorom Emenalom ako uprava kluba propusti i ovu priliku.

Pripremite se za vatren kraj avgusta. Virdžil van Dajk je tempirana bomba...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar