Атлетико сложио мозаик око Дијега...!

Коста као Витоло, само у Депортиву! Била би то одлична ствар за све стране.  Ријазор се тресе - стиже Дијего Коста! Велико појачање на прагу Депортива из Ла Коруње.

Фудбал 17.08.2017 | 21:00
Атлетико сложио мозаик око Дијега...!
Наредних дана могла би да се заврши сапуница настала због Дијега Косте и његовог одласка са Стамофорд Бриџа. А улогу помиритеља имаће - Депортиво Ла Коруња.

И то све по формули којом је Атлетико решио и случај Виктора Витола - тако што ће играчу предати новац да откупи свој уговор из Челсија и пресели се на Ријазор до јануара. Тиме би све четири стране биле задовољене - Челси би добио тражених 40.000.000 евра, Атлетико играча на кога ће моћи да рачуна од првог дана 2018. године, Дијего Коста ће добити клуб где ће моћи да се врати у топ форму, а Депортиво шпица о каквом може да сања и с њим осваја потенцијалне бодове вредне опстанка у Примери. 

Депортиво би ових дана могао да остане без Флорина Андонеа, кога Барнли јури као замену за Андреа Греја, па би Коста био више него права замена. Али Депортиво би у међувремену онда морао да ангажује бар још једног квалитетног центарфора, за период када се буду водиле највеће битке, у другој половини сезоне. 

Сада је само потребно да се све стране усагласе. Атлетико је спремио новац, Депортиво не би имао ништа против да буде Костина премосница, сада је само потребно да Бразилац са шпанским пасошем пристане и да Челси да зелено светло да се трансфер оствари.

Подсетимо, из Атлетика су спремили и специјалан фитнес план којим ће Косту вратити у живот, пошто последњих седмица тавори у Бразилу, видно нагојен због изостанка правих, такмичарских тренинга, док у Челсију луде због тога што никако не могу да га се реше, а донедавно су му плаћали 185.000 евра седмично. Ипак, како је Коста одбио да се врати у Лондон, и Челси је заврнуо славину, јер не жели да плаћа неког ко не жели да се посвети тренинзима и правом раду. 

Због тога је у једном тренутку било доведено у питање и да ли ће Челси успети да прода Косту овог лета, или ће бити принуђен да га држи у резервном саставу све до јануара и исплати му нешто преко 4.000.000 евра на име плате. 

Ако све буде прошло како треба, трансфер у Атлетико, односно Депортиво биће решен врло брзо. На велику радост свих страна. 

Деценија прође откако је моћни Депортиво утихнуо, а да ли ће се овог лета древни Ријазор пробудити из тог ружног сна? Та древна катедрала шпанског фудбала, на којој су својевремено пред Ируретиним Депором падали великани европског фудбала, изгубила је свој шарм. И то треба рећи.

Давно на њој није било мајстора, публика је уморна од просека и можда је време да се овог лета та мучна слика фудбала у Ла Коруњи промени. Макар само на кратко, фудбал у овом делу Галиције могао би да буде поново број један, захваљујући доласку великог појачања у лику Дијега Косте.

Наиме, управа Депортива је, према информацијама локалног Гласа Галиције, већ успоставила контакт са челницима Атлетика из Мадрида око позајмице шпанског репрезентативца, који до 1. јануара нема право наступа за Јорганџије због трансфер ембарга од стране ФИФА.

Коста би требало до краја прелазног рока да напусти Челси, где није више у првом плану код менаџера Антонија Контеа, али док не стекне право да наступа за Атлетико добро би му дошла полусезона у Ла Коруњи, пред публиком која итекако цени фудбалске мајсторе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар