Atletiko složio mozaik oko Dijega...!

Kosta kao Vitolo, samo u Deportivu! Bila bi to odlična stvar za sve strane.  Rijazor se trese - stiže Dijego Kosta! Veliko pojačanje na pragu Deportiva iz La Korunje.

Fudbal 17.08.2017 | 21:00
Atletiko složio mozaik oko Dijega...!
Narednih dana mogla bi da se završi sapunica nastala zbog Dijega Koste i njegovog odlaska sa Stamoford Bridža. A ulogu pomiritelja imaće - Deportivo La Korunja.

I to sve po formuli kojom je Atletiko rešio i slučaj Viktora Vitola - tako što će igraču predati novac da otkupi svoj ugovor iz Čelsija i preseli se na Rijazor do januara. Time bi sve četiri strane bile zadovoljene - Čelsi bi dobio traženih 40.000.000 evra, Atletiko igrača na koga će moći da računa od prvog dana 2018. godine, Dijego Kosta će dobiti klub gde će moći da se vrati u top formu, a Deportivo špica o kakvom može da sanja i s njim osvaja potencijalne bodove vredne opstanka u Primeri. 

Deportivo bi ovih dana mogao da ostane bez Florina Andonea, koga Barnli juri kao zamenu za Andrea Greja, pa bi Kosta bio više nego prava zamena. Ali Deportivo bi u međuvremenu onda morao da angažuje bar još jednog kvalitetnog centarfora, za period kada se budu vodile najveće bitke, u drugoj polovini sezone. 

Sada je samo potrebno da se sve strane usaglase. Atletiko je spremio novac, Deportivo ne bi imao ništa protiv da bude Kostina premosnica, sada je samo potrebno da Brazilac sa španskim pasošem pristane i da Čelsi da zeleno svetlo da se transfer ostvari.

Podsetimo, iz Atletika su spremili i specijalan fitnes plan kojim će Kostu vratiti u život, pošto poslednjih sedmica tavori u Brazilu, vidno nagojen zbog izostanka pravih, takmičarskih treninga, dok u Čelsiju lude zbog toga što nikako ne mogu da ga se reše, a donedavno su mu plaćali 185.000 evra sedmično. Ipak, kako je Kosta odbio da se vrati u London, i Čelsi je zavrnuo slavinu, jer ne želi da plaća nekog ko ne želi da se posveti treninzima i pravom radu. 

Zbog toga je u jednom trenutku bilo dovedeno u pitanje i da li će Čelsi uspeti da proda Kostu ovog leta, ili će biti prinuđen da ga drži u rezervnom sastavu sve do januara i isplati mu nešto preko 4.000.000 evra na ime plate. 

Ako sve bude prošlo kako treba, transfer u Atletiko, odnosno Deportivo biće rešen vrlo brzo. Na veliku radost svih strana. 

Decenija prođe otkako je moćni Deportivo utihnuo, a da li će se ovog leta drevni Rijazor probuditi iz tog ružnog sna? Ta drevna katedrala španskog fudbala, na kojoj su svojevremeno pred Iruretinim Deporom padali velikani evropskog fudbala, izgubila je svoj šarm. I to treba reći.

Davno na njoj nije bilo majstora, publika je umorna od proseka i možda je vreme da se ovog leta ta mučna slika fudbala u La Korunji promeni. Makar samo na kratko, fudbal u ovom delu Galicije mogao bi da bude ponovo broj jedan, zahvaljujući dolasku velikog pojačanja u liku Dijega Koste.

Naime, uprava Deportiva je, prema informacijama lokalnog Glasa Galicije, već uspostavila kontakt sa čelnicima Atletika iz Madrida oko pozajmice španskog reprezentativca, koji do 1. januara nema pravo nastupa za Jorgandžije zbog transfer embarga od strane FIFA.

Kosta bi trebalo do kraja prelaznog roka da napusti Čelsi, gde nije više u prvom planu kod menadžera Antonija Kontea, ali dok ne stekne pravo da nastupa za Atletiko dobro bi mu došla polusezona u La Korunji, pred publikom koja itekako ceni fudbalske majstore.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar