ЛШ: Гдје је Ријека у односу на Партизан?!

Гости озбиљно уздрмани!

Фудбал 16.08.2017 | 17:45
ЛШ: Гдје је Ријека у односу на Партизан?!
Мирослав Ђукић је оценио да је Партизан био бољи у 180 минута сусрета с Олимпијакосом, али чињеница је да је шампион Грчке у сваком од тих 180 минута имао резултат који га води у плеј-оф за Лигу шампиона. И сада га још 180 минута дели од коначног циља – групне фазе елитног европског такмичења. Преко пута Ријека, шампион Хрватске (среда, 20.45).

Озбиљно уздрман.

Ријечки Бијели су после избацивања Салцбурга захваљујући голу постигнутом у гостима претрпели два узастопна пораза у хрватском првенству. У Осијеку су изгубили са 0:1, против Динама на Рујевици са 0:2. Није им се то десило целих годину дана. Притом су остали без два изузетно битна играча Марија Гаврановића и Зорана Квржића, који због повреда неће играти у Атини. Под великим знаком питања је и Јосип Мишић, још један члан прве поставе.

Једина условно речено предност Ријеке је та што у Грчкој сезона још није почела, па је онај двомеч с Партизаном био све од такмичарских утакмица Олимпијакоса овог лета. У пријатељским мечевима нису блистали, али тешко да тест утакмице могу да буду огледало Олијевих крајњих домета. Лига шампиона је нешто сасвим друго, а како су прошле године Грци остали без групне фазе после неочекиване елиминације од Хапоел Бер Шеве, сада је она приоритет. Против ривала из Хрватске учинак – четири победа и по један пораз и један реми. Све наравно против Динама из Загреба.

Олимпијакос нема проблема с повредама. Само са одбраном.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

ОЛИМПИЈАКОС

ЛОКЕРЕН (Г), ПРИЈАТЕЉСКА 0:0    
АСТЕРАС ТРИПОЛИС (Д), ПРИЈАТЕЉСКА 1:1
ПАРТИЗАН (Г), КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛШ 3:1  
ПАРТИЗАН (Д), КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛШ 2:2    
АТРОМИТОС (Г), ПРИЈАТЕЉСКА  0:1    

РИЈЕКА

САЛЦБУРГ (Г), КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛШ 1:1    
ИСТРА 1961 (Д), ПРВЕНСТВО  2:0     
САЛЦБУРГ (Д), КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛШ 0:0    
ОСИЈЕК (Г), ПРВЕНСТВО 0:1
ДИНАМО ЗАГРЕБ (Д), ПРВЕНСТВО 0:2   

МЕЂУСОБНИ СКОР

Никад нису играли

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар