"Корејски рат је стварно могућ"

Британски институт за студије безбједности и одбране (РУСИ) упозорио је владу у Лондону да је "нови корејски рат сада стварна могућност" и позвао да се неодложно почне са припремама за могуће избијање сукоба између САД Сјеверне Кореје.

Свијет 16.08.2017 | 10:35
"Корејски рат је стварно могућ"
Замјеник генералног директора тог института Малколм Чалмерс је навео да је нови корејски рат "стварна могућност", дјелимично због чињенице да је Доналд Трамп "хировит и импулсиван".

"Ако почне рат, предсједник (Трамп) ће у року од сат времена телефоном звати Даунинг стрит 10 тражећи подршку. Британска премијерка ће онда имати само неколико сати, највише, да се изјасни о нечему што би био један од највећих стратешких шокова послије Хладног рата", навео је Чалмерс, преноси Индепендент.



Он констатује и да би, као близак савезник САД, Британија највјеројатније морала да пружи помоћ у сукобу на корејском полуострву, гдје се тренутно налази око 35.000 америчких војника.

"На корејском полуострву ствара се опасни микс сјевернокорејског технолошког напретка - недавно је лансирана нова интерконтинентална ракета - и Трампове хировите и импулсивне особине", написао је Чалмерс.

Он предлаже да је најбоља подршка коју би Британија требало да пружи у овом сценарију дипломатска подршка, уз преговоре са циљем сузбијања ширења конфликта и објезбеђивања да и САД и Кина буду срећне са мировним споразумом.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мислим,

16.08.2017 09:07

Уколико дође до конфликта,ким це прво упутити пројектиле на лондон ,сав свет је упознат какви су енглези "од тамо потице хускаска реторика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

16.08.2017 10:46

Гдје сте све закували и народ гинуо за ваше интересе, ред је да се и Ви мало проредите. Штета је једино што увијек гине боранија а лопови се извуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

16.08.2017 11:56

Добро си примијетио да увијек гине боранија. Цак и кад раде терористицке нападе, никаф не нападају политицаре него рукну бомбу у аутобус. Није то слуцајно.

Name

Петар

16.08.2017 18:22

Нема ниста од рата. Американци нападају мале народе али овај пут це морати да стану . У противно пуцице и по њиховим ледјима. Знају то они добро . Да С Кореја нема атомско орузје било би сваста али овај пут су се пресли у прорацуну.

ОДГОВОРИТЕ